Михаил Михайлов: Манипулациите в българския баскетбол са огромни


Михаил Михайлов: Манипулациите в българския баскетбол са огромни
(сн. LAP.bg)
07-12-2018 16:11 | Мария Маринова

Балкан даде днес пресконференция по повод класирането на тима за следващия етап на ФИБА Къп. Освен представянето в турнира обаче, президентът на клуба Михаил Михайлов засегна и темата за ситуацията в българския баскетбол и искането за отстраняването на генералния мениджър на НБЛ Лили Борисова. Ето какво каза той:

 

„За тези три години, в които съм президент, съм видял и съм научил много неща. Те не са никак добри. Манипулациите в българския баскетбол са огромни, но много малко хора ги наричат с истинските им имена. Натискат се съдии, комисари, Съдийската комисия, федерацията. Всичко го знаят това, но много малко хора говорят за него.

 

Небойша Видич: Никой няма да ни вземе титлата този сезон с нещо извън баскетболния терен

 

Най-тежкото нещо в българския баскетбол е, че няма хора, с които да работиш за неговия прогрес. Няма честни и точни хора, които да поставят нещата на равна основа. Винаги някой тръгва с три крачки напред и ти няма как да го настигнеш на финалната права. Опитваш се, но няма как да стане.

 

Венцислав Петков: Имаме реални шансове да излезем от групата

 

Темата с Националната баскетболна лига е много тежка. Според мен тази лига вече я няма, след като в нея няма хора, които да работят. Това е една от манипулациите, за които казах преди малко. Един клуб оперира с другите пет, притиска ги да правят неща, в които те дали са убедени или не, не знам, но ги правят, защото явно по някакъв начин са зависими. Така се случват нещата. Ние трите клуба не бяхме информирани, не че е важно да сме. От другата страна стои въпросът – какво би било едно първенство, ако ги няма Балкан, Рилски спортист и Берое. Това е много интересен въпрос, на който някои хора трябва да си отговорят. На тези три клуба залите са им пълни, поне нашата е, а и смятам, че другите колеги се справят добре и че има публика в техните зали. Вижте кои клубове се опитват да определят съдбата на другите. Някак е недомислено и комично. С това не можем да се преборим, но не трябва да се примиряваме. Това е големият проблем – принципните и неудобните хора един по един се отстраняват.

 

Михаил Михайлов: Победа над Левски Лукойл в НБЛ е по-ценна от такава във ФИБА Къп

 

Сега се говори, че Надзорен съвет ще управлява лигата. Аз съм в него заедно с представители на Спартак Плевен и Академик Пловдив (б.р Цветан Антов и Тина Димитрова). Мислите ли, че някое решение ще мине с 3:0? Винаги ще е 2:1, след като това клубове са се подписали под това писмо. Може би трябваше да започнем с това дали то въобще е истинско. Там има някои хора, които са се подписали, пък не знаят, че са го направили. Визирам г-н Ревански от Ямбол. Това е много интересен факт. Как се получава това, че някой не се е подписал, а името му отговаря в това писмо? Не съм разследващ орган, само казвам. Като човек от Надзорния съвет на лигата мога да си позволя да го коментирам. Дали е моя работа или не - не знам. Просто съм шокиран от този факт, защото се поднася документ, който се входира в БФБ и в него има името на човек, който не знаеше за това писмо и не се е подписал. Защо и как – аз не мога да кажа. През следващата седмица ще получите доста интересна информация относно казуса (б.р очаква се тогава да има пресконференция на Лили Борисова). Не знам дали той е питан за това писмо. Пак казвам – не съм разследващ орган, просто съм видял нещо, което сме проверили. Фактите са такива. Човекът не знае за писмото и е упълномощил Лили Борисова да изнесе всички данни. Тя е комуникирала с него.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Михаил Михайлов, Балкан
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи