Ямбол хвърли бомба срещу втория Рилски спортист


Ямбол хвърли бомба срещу втория Рилски спортист
(сн. LAP.bg)
08-12-2018 19:52 | BGbasket.com

Ямбол поднесе голяма изненада в НБЛ, ставайки едва вторият отбор след Левски Лукойл, победил Рилски спортист през настоящия сезон. Като домакини ямболии спечелиха оспорван мач, преминал през много обрати, с 92:88. Ямболии прекъсват серия от три поредни загуби, като това е вторият им успех в първенството, а те имат и 6 загуби. Самоковци пък претърпяха втора загуба и са с 6 успеха в актива си. В следващия кръг Ямбол посреща Академик София, а Рилецо гостува на Черно море Тича.

 

Домакините започнаха мача силно и взеха преднина в началото на мача, оставайки напред дълго през първия период. В края му обаче самоковци успяха да наваксат изоставането си и да изравнят за 22:22. След няколко смени на водачеството до почивката първото полувреме остави заявка за оспорвано второ, след като разликата беше само точка в полза на Рилецо – 49:48.

 

Много оспорвана трета десетка, в която никой от отборите не успя да вземе надмощие, остави всичко да се реши в края след резултат 70:69 за самоковци. Ямбол взе преднина още в началото на решителните десет минути и със стабилна игра се откъсна с 10 точки напред в средата им. Тимът остана напред до края, въпреки че съперникът беше близо в резултата, и взе заслужена победа.

 

По 18 точки за победителите отбелязаха Огъстин Окосун (8 борби) и Айзея Уилямс, а с по 15 се включиха Стоян Петков (7 борби) и Дарин Иванов (5 борби).

 

За самоковци Йордан Бозов наниза 19 точки, а с по 15 се отчетоха Тони Гуджино (15 борби) и Юджийн Харис.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЯМБОЛ - РИЛСКИ СПОРТИСТ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2018/2019

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2018/2019

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2018/2019

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2018/2019

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Ямбол, Рилски спортист, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи