След 10 кръга, и вълкът сит, и агнето цяло


След 10 кръга, и вълкът сит, и агнето цяло
(Снимка: LAP.bg)
17-12-2018 15:00 | Мария Мицова

Първото завъртане плюс един кръг от новото, или общо 10 изиграни кръга в Националната баскетболна лига. Толкова бе нужно всички да са доволни, и вълкът сит, и агнето цяло.

 

Не може да се отрече, че отборите се стараят да правят мачовете по-забавни, доста напрегнати и атрактивни за феновете. За треньорите разбира се, не чак толкова.

 

Със сигурност гледаме един от най-резултатните сезони от години насам. Дали от по-слабата защита, или от събирането на отлични реализатори?! Вероятно и двете, повече от едното.

 

Феновете от всички краища на България вече могат да са доволни и "сити", след като и "враг №1 в държавата" Левски Лукойл записа една загуба в НБЛ. И то не от кого да е, а от скромния, но упорит и трудещ се сериозно в задачата да върне хората в залата тим на Спартак Плевен. В това отношение при Спартак ъпгрейдът е наистина чувствителен за старт на сезона. За Левски обаче загубата не би трябвало да е кой знае какво, "сините" пак са си лидер в класирането. Просто още едно червено знаменце за отпускането в мачовете от вътрешното първенство и дължината на пейката за огромните им амбиции. Но, драма няма, само краткотраен кеф за всички други отбори. Един вид, коледен подарък.

 

В Ботевград също са доволни от развитието на нещата до момента, и няма как да е иначе. Дори и кратка стъпка накриво не може да свали настроението в Балкан, където емоциите водят делата. Но пък делата остават, в Ботевград, в Плевен, в Самоков, вече се мисли много за това как мачовете да се превръщат в забавление, а не просто в среща на два отбора.

 

Макар за Рилски спортист на пръв поглед нещата да не се развиват положително до момента, тимът си е на второ място в класирането. Дори кадровите проблеми засега не могат да бутнат самоковци, като те до момента бяха изненадани само в Ямбол.

Решение на проблемите обаче им е нужно спешно и по възможност веднага, за да запазят позициите.

 

Балканските приключения на Берое и Академик Бултекс 99 към момента може би им се отразяват и в НБЛ, плюс непрекъснатите контузии особено в старозагорския лагер. Пловдивчани пък верни на себе си могат да бият и да паднат от всеки. И в двата отбора се говори за промени, но до момента не се случва нищо. В интерес на истината, едни от най-интересните чуждестранни играчи този сезон са именно в тези два състава.

 

Спартак Плевен, Ямбол и Черно море са във възход в последните няколко седмици от годината и могат да са доволни от себе си. Плевенчани надграждат откъм публика с много опитен състав, докато треньорите в Ямбол и Варна трябваше здраво да разтърсят своите, за да почнат да падат плодове, но е факт, че се случва.

 

Силният старт на Академик София премина в разочароващи последни двубои, но пък за сметка на това вторият състав на тима от Правец мачка наред в А група. Със сигурност обаче там има да умуват как да използват по-успешно потенциала си през новата година.

 

Новата година ще си дойде, с куп мачове по празниците. А за феновете, остава да се отблагодарите на отборите за атракцията дотук през сезона, като използвате почивните си дни и ги посетите в залата. Повечето зали вече са сравнително светли и донякъде топли, наистина...

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи