Небойша Видич: Няма как да сме равнодушни към случилото се


Небойша Видич: Няма как да сме равнодушни към случилото се
(сн. balkan-basket.com)
08-01-2019 18:59 | Мария Маринова

Старши треньорът на Балкан Небойша Видич бе категоричен, че никой не трябва да остава равнодушен към инцидентите по време на мача с Левски Лукойл в събота. Ето какво каза наставникът на пресконференцията на „зелените“ днес:

 

„Ще бъда кратък. Искам само да кажа, че този сценарий от хората в българския баскетбол се прави и на терена, и извън него. Моят отбор изгуби мача, игра лошо през второто полувреме, имаше лош процент стрелба за три точки и не отговори на агресивната игра на Лукойл Левски, който е отличен отбор.

 

Докато аз съм треньор обаче няма да позволя някой да каже „Не можеш да говориш за съдиите, защото си играл лошо“.

 

На пресконференцията, на която бяхме с Мишо Михайлов преди началото на втория етап от ФИБА Къп, разказах за един комисар, за който пишеше, че е наказан. Никой от Съдийската комисия не знаеше, че е наказан. После той сам поискал да не бъде комисар един месец. Левски Лукойл победи Балкан в нашата зала напълно заслужено заради лошата ни игра. Никакъв друг коментар нямам.

 

Моят отбор загуби, но да пострадат деца, хора от Ботевград да спрат да идват да гледат баскетбол… Една от причините, поради които съм треньор тук, са хората в Ботевград, които ни подкрепят. Те ни следват и в Европа. Ако отидете чак в Кипър, ще видите и там шал на Балкан. Няма как да останете равнодушни. И докато не започнете да назовавате нещата с точните им имена, всички вие сте съучастници в това нещо."

 

Предоставяме ви и аудиозапис от цялата пресконференция:

 

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Балкан, Небойша Видич
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи