ДАС все още без решение по инцидентите на Левски Лукойл-Балкан


ДАС все още без решение по инцидентите на Левски Лукойл-Балкан
(Снимка: LAP.bg)
08-01-2019 21:42 | Мария Мицова

Дисциплинарно-административният съвет на НБЛ (ДАС) не излезе с решение след първото си заседание по инцидентите от дербито между Левски Лукойл и Балкан миналата седмица.

 

Целият вторник премина в обсъждания на докладите и записите от мача, но все още нито в НБЛ, нито в двата клуба е получено становище.

 

Председателят на ДАС Иван Евстатиев още от неделя инициира срещата с колегите си от съвета Венцислав Петров и Мария Михайлова. Тримата се събраха обаче на третия ден след дербито и само един преди двата тима пак да се срещнат, макар и във ФИБА Къп.

 

Според правилника, заседанието може да не е ограничено в рамките на един ден, а в случай с особена сложност или при необходимост от събиране на допълнителни доказателства, разглеждането може да продължи най-много в още едно заседание.

 

Според същия правилник решенията на ДАС се обявяват незабавно след приемането им, което означава, че в рамките на деня вторник, такова няма. BGbasket.com се свърза и с НБЛ, и с двата отбора, където също още нямат официално уведомление.

 

Припомняме, че по време на двубоя в зала "Универсиада" фенове на Левски Лукойл, тръгнаха към частта от трибуните, където бе настанена агитката на Балкан и имаше хвърлени предмети в същата посока. Оператор на БНТ също бе ударен с бутилка, но към момента от телевизията не са излезли с позиция по темата.

 

Мачът бе прекъснат за три минути до успокояване на ситуацията, а в залата влезе и жандармерия.

 

Според Дисциплинарния правилник, санкциите за Левски Лукойл могат да бъдат основно финансови.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Левски Лукойл, Балкан, ДАС
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи