Тити Папазов: И ние не искаме да се случват такива неща, ще има по-строга организация


Тити Папазов: И ние не искаме да се случват такива неща, ще има по-строга организация
(сн. LAP.bg)
09-01-2019 09:11 | BGbasket.com

Старши треньорът на Левски Лукойл Константин Папазов сподели мнението си за инцидентите по време на мача с Балкан в последния кръг от НБЛ. Пред БНТ той заяви, че от клуба са се обърнали към по-ревностните и агресивни фенове с призив да не се стига повече до такива ексцесии. Ето какво каза още наставникът:

 

Ние сме за това залата да бъде пълна с деца и да не се случват такива неща и сме отправили призив към нашите фенове. Както досега ни подкрепяха в много важни мачове и нямаше никакви ексцесии, да се прояви и малко повече разбиране. Ясно е,че този мач носи друг заряд, но всички случаи ние сме най-потърпевшите - имиджово, клуба, от което никой няма интерес. Върху това ще работим със сигурност. Сега вместо да се коментират добрите изяви, защото имаше и добри изяви, безспорно, за да направим този обрат, акцентът отива в хвърлената бутилка или хвърлени бутилки, там колкото са. Нали няма нещо жестоко, но по-добре, че няма, защото можеше да има и някакви тежки последствия.

 

Мисля, че е въпрос на организация, още повече от наша страна и чисто, пак казвам, ние сме се обърнали с призив към тези по-ревностните фенове, защото има хора, които са по-агресивни, по-активни има и хора, които са по-обикновени, към които не можем да имаме претенции. Но тези, които са по-агресивни и по-ревностни, да бъдат по-търпеливи към съперника и да няма хвърлени предмети. Отборът можеш да го подкрепяш и да си истински негов фен, както са го показали много пъти. Ние изживяхме много важни мачове с много решителна подкрепа, включително и този мач. И, за съжаление, един такъв инцидент се отразява имиджово и на нас, и на самите тях.

 

Негативни коментари са излишни, при положение, че има и много положителни неща, върху които да се акцентира. Искам оттук-нататък за Левски да се говори за неговата игра, дай Боже да е добра, това зависи от мен, от моя екип и от момчетата, и в организационен план Левски да бъде безупречен. Не е лесно, навсякъде се случват, това не трябва да ни оправдава, напротив. Това трябва да ни мотивира, както напредналите държави са намерили решение, ще намерим и ние. Става въпрос за още по-строга организация.

 

Много ми се иска като свърши първенството за този инцидент да се сещаме как е продиктувал и как този инцидент е дал възможност клуба да реагира и да бъде за пример.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Левски Лукойл, Тити Папазов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи