Чавдар Троян е съперникът на Шумен в борбата за Първата петица


Чавдар Троян е съперникът на Шумен в борбата за Първата петица
10-01-2019 19:42 | BGbasket.com

Чавдар Троян е вторият финалист в баражите на мъжката А група. Пред собствена публика тимът спечели реванша срещу Рилски спортист -2 с 86:71 и с общо две победи продължава напред в борбата за Първата петица. За разлика от първата среща, в този двубой игра и капитанът на гостите Мирослав Васов, но дори и той не бе достатъчен за успех на неговия тим.

 

Съперник на Чавдар на финала ще бъде Шумен, който по-рано днес отстрани Шампион 2006.

 

Двубоят започна много оспорвано. Домакините имаха леко предимство, но така и не успяваха да се откъснат напред с по-сериозна разлика и след първата част резултатът бе равен при 22:22. Тимът от Самоков поведе в началото на втория период, но след силни финални минути на полувремето Чавдар Троян водеше с 47:43. Рилски спортист -2 поддържаше близка дистанция със съперника си, основно заради силните изяви на Мирослав Васов, който наниза 21 точки – почти половината от актива на неговия отбор.

 

След паузата гостите бяха близо до нов обрат. Баскетболистите на Лъчезар Диков обаче отново натрупаха преднина и преди заключителната четвърт вече водеха със 70:60, което бе и най-голямата разлика в мача до момента. В оставащите минути те контролираха събитията на терена и направиха успеха си още по-изразителен.

 

Ивайло Вучков бе най-резултатен за успеха с 25 точки, като той овладя и 8 борби. Михаил Танев отбеляза 21 точки.


За Рилски спортист над всички бе Мирослав Васов, който наниза 39 точки и остана на борба от дабъл-дабъл. С 16 точки е Пламен Стефанов.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЧАВДАР ТРОЯН - РИЛСКИ СПОРТИСТ -2

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ А ГРУПА-МЪЖЕ, СЕЗОН 2018/2019

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: А група - мъже, Чавдар Троян, Рилски спортист -2
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи