Берое срази Левски Лукойл у дома в мач-трилър


Берое срази Левски Лукойл у дома в мач-трилър
(сн. facebook.com/Beroebasketball)
12-01-2019 21:27 | BGbasket.com

Берое нанесе втора загуба на шампиона Левски Лукойл за сезона в НБЛ. В изключително драматичен мач, решен в последните секунди, старозагорци се бориха до края и успяха да вземат победата с 85:84 след отличен обрат в последните минути. В самия край имаше и искри, но мачът приключи след двуминутно прекъсване. Така Берое вече има осем поредни победи и общ баланс 10-2, а единственият отбор пред тях е днешният им съперник с 11-2. В следващия кръг на 19-и януари Левски Лукойл посреща Академик Бултекс 99, а Берое гостува на Спартак Плевен.

 

Няколко смени на водачеството още през първата четвърт показаха, че мачът ще бъде интригуващ. Никой от отборите не успя да натрупа по-сериозен аванс в откриващата част, след която домакините имаха минимален аванс от точка при 19:18. Темпото се запази и до почивката, като нови смени на водачеството и изравнявания доведоха до логичното равенство след едно полувреме – 38:38.

 

Левски Лукойл започна второто полувреме със серия от 8:2 и останаха напред до средата на третия период, когато за първи път в мача разликата стана двуцифрена при резултат 54:43. Берое успя да се задържи близо в резултата и всичко остана да се реши в последната десетка след 58:54 в полза на гостите.

 

Баскетболистите на Константин Папазов продължиха да водят и през последната част, но старозагорци успяваха да се задържат близо и скоро намериха своя момент. Те направиха серия от 9:0 и обърнаха резултата за 72:71 при по-малко от четири минути до края. По-малко от минута преди края резултатът беше равен при 82:82 и атака за Берое, а Николай Стоянов наниза тройка за 85:82 и време за една атака до края. При точка преднина за Берое и 8 секунди до края на Николай Стоянов беше отсъдено нарушение в нападение, което предизвика бурни реакции на публиката и към терена имаше хвърлени бутилки. В този момент Тодор Стойков изведе играчите на Левски Лукойл от залата за няколко минути, след което играта беше подновена, но без Любомир Минчев, който получи второ техническо нарушение и трябваше да напусне залата. В последната атака на гостите те стреляха към коша и топката се разходи по ринга, но не влезе и така победата остана за беройци.

 

Конър Франкамп наниза 24 точки за победителите, 15 точки и 7 борби записа Александър Янев, а с 14 плюс 7 се отчете Тре Когинс.

 

За Левски Лукойл Деян Иванов регистрира 21 точки и 8 борби, 17 вкара Патрик Рембърт, а с 15 точки и 10 борби се отчете Христо Захариев.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БЕРОЕ - ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2018/2019

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2018/2019

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2018/2019

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2018/2019

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Берое, Левски Лукойл, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи