Минчев: Не сме слепи и не сме глупаци, по този начин първенството няма да завърши


Минчев: Не сме слепи и не сме глупаци, по този начин първенството няма да завърши
(сн. LAP.bg)
12-01-2019 21:41 | BGbasket.com

Старши треньорът на Берое Любо Минчев коментира пред БНТ победата на отбора си срещу Левски Лукойл в мач от 14-ия кръг на НБЛ и сподели защо според него се е стигнало до това напрежение в края:

 

„От една година насам – когато казах, че този отбор няма общо с истинския Левски, се започна кампания, на следващия ден се писа доклад срещу мен с някакви измислени реплики. В момента съм доста афектиран и не мога да кажа всичко.

 

Благодаря на публиката за подкрепата, благодаря на играчите, защото въпреки грешките, все пак победихме и това е най-важното.

 

Първенството няма да завърши, ако продължаваме така. През седмицата искаха да дам две интервюта, имаше въпроси за съдийството. Смятам, че не беше морално да давам изказвания преди мача. Но всички ние не сме слепи, не сме глупаци. Ако това продължава, сезонът няма да завърши. Останалите треньори и отбори не сме слепи и глупаци. Нашите спонсори не си дават парите на вятъра за нищо, просто за да угодим на някого да стане първи и да си начеше крастата. Ние също се състезаваме и искаме да има феърплей. Не мога да се съглася с критериите на съдийството спрямо един отбор и всички останали.

 

Какво се случи днес? Същото, което и с Балкан. Високите играчи са аут. Случайно ли е или не? Досега в мач да имаме фаул в нападение пет или шест пъти. Четири бяха до полувремето, доколкото си спомням. Когато дойдем да играем с този отбор или по-точно – те дойдат, все се получава някакъв различен критерий.

 

Миналия мач в „Триадица“ един играч ми вика в лицето. Нямаше последици, а мен ме наказаха. Днес Папазов ме дърпа за ръката, аз искам да се махна и пак аз имам две технически и ме гонят.

 

В баскетбола вървят залози, снощи съвсем случайно го разбрах – в кое полувреме ще ми дадат техническо или дали ще ме изгонят. От миналата година на всеки мач с Левски е или техническо, или дисквалификация, или доклад срещу мен след мача. Това е всеки път, само в един мач не са дали доклад.

 

Първенството няма да завърши заради скандали. Ние не сме толкова малоумни да напуснем, но с това съдийство и този различен критерий… Пак казвам – не сме слепи и не сме глупаци. Мисля, че ще стигнем футбола.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Любо Минчев, Берое, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи