Нови трудни решения пред ДАС


13-01-2019 15:10 | BGbasket.com

Дисциплинарно-административният съвет към НБЛ ще се събира отново по тежки теми. След като му отне два дни да излезе с решения след дербито между Левски Лукойл и Балкан миналата седмица, сега и битката Берое - Левски Лукойл трябва да бъде нищена от тримата членове на съвета.

 

Какво се случи в двубоя, си припомнете тук.

 

Този път ситуациите са малко по-различни, тъй като имаше хвърлени предмети към официални лица и състезатели. Старши треньорът на Берое Любомир Минчев получи и дисквалификация, след като и той, и наставникът на Левски Константин Папазов влязоха в конфликт в центъра на игрището. Според доклада на комисаря Любомир Амиорков и разменените думи от треньорите може да се стигне и до наказание и за тях.

 

Любо Минчев вече веднъж бе санкциониран този сезон, при това отново след мач с Левски Лукойл.

 

Докато проблемите по трибуните се наказват най-вече с парични глоби, за посегателство към преките участници в мача може да има и други санкции, въпреки че не се стигна до по-сериозни наранявания.

 

Дисциплинарно Административен правилник на НБЛ

 

Решенията на ДАС важат за всички състезания, включително и Купата на България, но заради възможността за обжалване в 7-дневен срок, всякакви санкции, наложени следващата седмица, няма да се отразят на реваншите на двата отбора в турнира за Купата, а ще влязат в сила за някои от следващите кръгове от НБЛ.

 

Видео: btvnovinite.bg

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Берое, Левски Лукойл, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи