Чавдар Троян с място в Първата петица след здрава битка с Шумен


Чавдар Троян с място в Първата петица след здрава битка с Шумен
(сн. facebook.com/petar.lalev)
13-01-2019 18:54 | BGbasket.com

Чавдар Троян е последният участник в Първата петица на мъжката А група. Тимът си осигури място сред най-добрите тимове, след като във финалния бараж се наложи над Шумен с 81:75. Двубоят, който се проведе на неутрален терен в Габрово, бе много оспорван и с куп обрати, като до последно победителят не бе ясен.

 

С успеха днес Чавдар Троян се присъединява към Академик София -2, Атлетик, Икономически университет и Черноморец. Шумен пък ще играе във Втората четворка с Шампион 2006, Рилски спортист -2 и Видабаскет. Жребият ще се тегли утре.

 

Двубоят започна с леко предимство на Шумен, но след серия от 9:0 баскетболистите на Лъчезар Диков излязоха напред в резултата. Съперникът им стигна до нов обрат в края на частта, но кош на Леонид Бажанов върна преднината на Чавдар за 23:22 след десет минути игра.

 

През втория период троянци поддържаха разлика от няколко точки след добри изяви в подкошието. Малко преди почивката те поведоха за първи път с двуцифрен аванс, но тройка на Ростислав Тончев намали изоставането на Шумен на 37:44 след края първото полувреме.

 

След паузата на няколко пъти отборът, воден от Звонко Папак и Янко Янков, стигаше до обрат, но Чавдар бързо си връщаше водачеството. Шумен все пак успя да скъси дистанцията и преди последната част изоставаше само с 2 точки при 61:63.

 

Две минути и половина след началото на последната част Шумен отново излезе напред с точка. След това обаче тимът от Троян направи серия от 7:0 и се откъсна напред. Въпреки опитите на съперника за нов обрат, този път състезателите на Лъчезар Диков удържаха аванса си до края и спечелиха.

 

С дабъл-дабъл за победителите завършиха Михаил Танев (20 точки и 10 борби) и Данаил Христов (10 точки и 16 борби). По 11 точки добавиха Ивайло Вучков, Михаил Капитанов и Леонид Бажанов.

 

За Шумен най-резултатен с 26 точки е Ростислав Тончев, който вкара пет тройки. Антон Диков отбеляза 17 точки, с 12 точки и 11 борби е Кирил Кирилов, а Виктор Серафимов се отчете с 11 точки.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЧАВДАР ТРОЯН - ШУМЕН

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ А ГРУПА-МЪЖЕ, СЕЗОН 2018/2019

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: А група - мъже, Чавдар Троян, Шумен
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи