Петър Георгиев: Хора, които провокират и отблъскват родители и деца, не трябва да бъдат в залата


Петър Георгиев: Хора, които провокират и отблъскват родители и деца, не трябва да бъдат в залата
(Снимка: LAP.bg)
14-01-2019 21:34 | Мария Мицова

Президентът на Рилски спортист Петър Георгиев изрази мнението на неговия клуб и своето лично за случващото се в последно време в родния баскетбол и проблемите със сигурността в залите.


От името на Рилски спортист той остави на УС на БФБ писмо, изразяващо позицията на клуба, което бе предоставено и на BGbasket.com и може да прочетете ТУК.


"Взех отношение по този въпрос. Като спонсор на баскетбола от 30 години съм силно притеснен, срещам хора, родители, които казват, че повече не биха отишли с децата си в зала "Универсиада". Леко се изместваше причината, която доведе до тази ситуация. Изненадан съм, хора на години да заобикалят това, което се случва. Да, хвърлят се понякога на всички места предмети, стотинки, но клубът си носи отговорността. Всеки клуб трябва да си организира нещата. Има си наказания. Но не е до предметите, а до тенденцията, самият клуб да създава такива условия, да има хора, които не разбират от баскетбол в залата. Гледах по телевизията Левски - Балкан, където агитката на Левски спря мача, точно в момент, в който Левски бе в подем. Това можеше да доведе до това Левски да не спечели. Хора, които провокират неща, вредни за бъдещето и отблъскващи родители и деца, не трябва да бъдат в залата. Закон има, просто трябва да се спазва. Когато не се взимат мерки, нещата ескалират."

 

"Надявам се наистина да се вземат мерки и да не се случват такива неща. И бивши състезатели на Левски казват, че това не са феновете на Левски. Аз ако имаме такива фенове в Самоков, ще се откажа от баскетбола."


"Не искам да има лагери в баскетбола. Задкулисни лагери биха били пагубни."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Рилски спортист
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи