Васил Врачев: Левски Лукойл е трудно препятствие, но ще опитаме да стигнем финал


Васил Врачев: Левски Лукойл е трудно препятствие, но ще опитаме да стигнем финал
(Снимка: facebook.com/БК-Академик-Бултекс-99)
17-01-2019 18:18 | BGbasket.com

Президентът на Академик Бултекс 99 Васил Врачев благодари на отбора за усилията, които полага, за да бъде конкурентен на най-добрите вече трети пореден сезон в елита.

 

В сряда пловдивският баскетболен тим грабна шеста поредна победа, този път като гост на Ямбол, която го класира на полуфинал за Купата на България за трета поредна година.

 

Миналия сезон отборът на Асен Николов постигна историческо 4-то място в шампионата навръх 70-годишнината от създаването на клуба и ще се бори да повтори това постижение. За втора поредна година Академик Бултекс 99 играе и в Балканската лига.

 

"Искам да благодаря на момчетата и треньорите за усилията, които полагат. Нашият отбор е с по-малък бюджет от водещите, но имаме шансове да се намесим в разпределението на призовите места и на трите фронта, на които играем – НБЛ, Купата на България и Балканската лига. Ще се опитаме за пръв път да стигнем до финала за Купата, въпреки трудното препятствие в полуфинала в лицето на Левски Лукойл," заяви Врачев.

 

"Имаме и реални шансове да влезем във финалната четворка на Балканската лига, както и отново да се класираме в четворката на първенството. Тук е мястото да кажа, че добрата ни серия за Купата и Балканската лига води до още повече мачове и съответно – по-големи разходи. Една домакинска среща в Балканската лига, например, ни струва близо 10 000 лева, затова ще търсим още спонсори", сподели още Васил Врачев.

 

В събота от 18 часа Академик Бултекс 99 гостува на шампиона Левски Лукойл в сблъсък от поредния кръг в НБЛ, а във вторник от 18.30 часа отборът на Асен Николов посреща Башкими от 18.30 часа в Колодрума в двубой от Балканската лига. Победа би осигурила на пловдивчани класиране за финалната четворка, която им се изплъзна на косъм преди година.

 

"Призоваваме феновете да ни подкрепят в мача с Башкими, тъй като успехът е изключително важен за нас", завърши Васил Врачев.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Академик Бултекс 99, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи