Сериозни проблеми с контузии сполетяха Рилски спортист


Сериозни проблеми с контузии сполетяха Рилски спортист
(сн. balkan-basket.com)
19-01-2019 09:01 | Мария Маринова

Сериозни проблеми с контузени състезатели сполетяха Рилски спортист. Само за няколко дни отборът остана без някои от основните си играчи, научи BGbasket.com.

 

Най-сериозно е положението с капитана на тима Йордан Бозов, който е получил травма в коляното по време на гостуването на Берое за Купата в сряда. Все още не се знае колко време баскетболистът ще е извън терена, но според старши треньора на тима Людмил Хаджисотиров прогнозите не са оптимистични.

 

„Контузията е по-сериозна и в следващите два дни ще имаме повече информация каква е ситуацията. Тепърва ще става ясно, но не са положителни прогнозите“, заяви Хаджисотиров пред BGbasket.com.

 

С травма от двубоя в Стара Загора е и още един основен играч – Димитър Маринчешки, като не е ясно дали той ще може да вземе участие в предстоящия мач с Академик днес. „Димитър Маринчешки бе ударен по време на мача с Берое и се възстановява. Ще видим в какво състояние ще е. Не знам дали ще играе“, разкри наставникът на Рилски спортист.

 

При всички случаи двубоят ще пропусне Евгени Хаджирусев. Преди дни баскетболистът е претърпял операция на апендикса и ще бъде извън игра поне месец.

 

Вече е сигурно, че сезонът за Дерек Райт е приключил. Американският гард получи тежка контузия преди няколко месеца. Надеждите бяха, че той ще може да помогне на отбора, но това няма да се случи. Появиха се дори опасения, че травмата може да сложи край на кариерата му.

 

„Искрено се надявам и стискам палци да е само до края на сезона и да може да се възстанови, за да продължи по-нататък. Това само времето ще покаже. Той и Данчо са дали много на клуба. Бяха много важни играчи, около които се построи селекцията. Стискам палци на Дерек и се надявам да е нещо, което ще го спре само до края на този сезон“, сподели още Людмил Хаджисотиров.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Рилски спортист, Людмил Хаджисотиров, Йордан Бозов, Евгени Хаджирусев, Дерек Райт, Димитър Маринчешки
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи