Папазов: Видяхме, че трябва да има особен респект към Академик преди полуфиналите


Папазов: Видяхме, че трябва да има особен респект към Академик преди полуфиналите
(сн: BGbasket.com, Тони Тончев)
19-01-2019 21:54 | Мария Мицова

Старши треньорът на Левски Лукойл Константин Папазов сподели, че трудната победа над Академик Бултекс 99 ще бъде от полза на тима му преди срещите с пловдивчани от полуфиналите за Купата на България.

 

"Отборът на Академик Бултекс 99 до момента не е надиграван от никого тотално, въпреки че понатрупаха загуби, може би само Берое се чувстваше по-комфортно срещу тях. Имат добри индивидуалности и докато бяха свежи бяха сериозен опонент," коментира Папазов. "Последната част играхме добре в защита, умората се отрази на съперника, решаващи добри нападения, комбинирани с добра защита ни донесоха победата."

 

"Аз съм доволен както от победата, така и от това, че играчите видяха, че трябва да имат особен респект към този отбор, с който играем на полуфинал за Купата. Те са отборът, който играе най-освободено. Нямаше го зарядът от мача с Балкан, където играхме много добре, тичахме по-малко, радващото е, че в решителните моменти не допуснахме стрелците на Академик да си изявят," допълни той.

 

За добрите включвания в последните мачове на Асен Великов, Никола Маравич и Ръсел Робинсън от пейката, Папазов отбеляза: "При всички случаи баскетболът стана много динамичен и ако някой иска да противодейства максимално в защита, трябва да има широка ротация. Днес един от проблемите на съперника бе именно умората и късата ротация, иначе играхме като равен с равен. Трябва да работим, да сме в добра кондиция и играчите ми да покажат класата си, която ще бъде решителна."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Левски Лукойл, Тити Папазов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи