Асен Николов: Искам победи в сериозните мачове


Асен Николов: Искам победи в сериозните мачове
(сн: BGbasket.com, Тони Тончев)
19-01-2019 22:58 | Мария Мицова

Старши треньорът на Академик Бултекс 99 Асен Николов не бе никак доволен след края на мача срещу Левски Лукойл, не само заради поражението, а и заради играта в последната четвърт.

 

"В момента нямам точно обяснение какво се случи. На първо четене - грешни решения, индивидуални грешки, с които позволихме бързи атаки на Левски и да вкарва лесни кошове. Разликата в асистенциите на двата отбора е отчайваща, не си подавахме топката," заяви той. "Имахме два сериозни мача, откакто аз съм треньор, специално от днешния не съм доволен. Моето желание е отборът да играе и побеждава в тези мачове. Тук е мястото да се показва концентрация, желание и мотивация."

 

"Във всеки един отбор докато има възможност, има и такава вероятност. Може и играчи да се сменят, ние сменихме и треньора, може и пак да го сменим. За да се надгражда, винаги има нужда от играчи, но към този момент аз не виждам причина за промени, нямаме и финансова възможност. По всяка вероятност ще останем в този състав," допълни Николов.

 

Относно изказването на президента на тима Васил Врачев, че Академик ще се бори за призови места и в трите турнира, в които участва, наставникът потвърди: "Естествено. Ние си изградихме име, което трябва да защитаваме. Ако ще играем мачовете си, за да останем на пето място или да не играем финал, по-добре да освободим играчите."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Академик Бултекс 99, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи