Чавдар Троян взе оспорван мач с ИУ Варна в първата петица


Чавдар Троян взе оспорван мач с ИУ Варна в първата петица
20-01-2019 18:51 | BGbasket.com

Чавдар Троян победи ИУ Варна като домакин с 80:77 в мач от първия кръг на втория етап в мъжката А група – първа петица. Отборите изиграха оспорвана среща с много обрати и изравнявания, а всичко се реши в последните атаки. В следващия кръг троянци ще гостуват на Атлетик, а варненци посрещат Академик София -2.

 

След няколко смени на водачеството в началните минути варненци успяха да задържат минимален аванс, а след първата част те водеха с 18:15. Оспорваната игра продължи до почивката и след още редица смени на лидерството и изравнявания се стигна до точка аванс в полза на домакините при 38:37. Темпото се запази и след подновяването на играта и след игра кош за кош никой не успяваше да натрупа по-сериозна преднина.

 

Третата четвърт приключи при 61:59 в полза на ИУ Варна. Всичко продължи по същия начин до средата на последната десетка, когато Чавдар пое глътка въздух, повеждайки със седем точки. Варненци реагираха бързо и намалиха разликата само на две, но серия от 5:0 отново изведе домакините със седем напред, а до края вече оставаше само минута. Варненци не спряха да се борят и се приближиха само на точка при 77:78, но не успяха да стигнат до обрат.

 

Михаил Танев записа 17 точки и 7 борби за победителите, 15 плюс 5 добави Ивайло Вучков, с 13 точки се отчете Михаил Капитанов, а с 12 – Данаил Христов.

 

За ИУ Николай Георгиев направи дабъл дабъл от 18 точки и 11 борби, 15 отбеляза Николай Маринов, а с 14 точки и 6 борби приключи Александър Кръстев.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЧАВДАР ТРОЯН - ИУ ВАРНА

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ А ГРУПА-МЪЖЕ, ПЪРВА ПЕТИЦА

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В А ГРУПА-МЪЖЕ, ПЪРВА ПЕТИЦА

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ А ГРУПА-МЪЖЕ, СЕЗОН 2018/2019

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ А ГРУПА-МЪЖЕ, СЕЗОН 2018/2019

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Чавдар Троян, ИУ Варна, А група - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи