Берое падна в Правец, но е на финал за Купата


Берое падна в Правец, но е на финал за Купата
(Снимка: Facebook.com/Beroebasketball)
16-02-2019 19:58 | BGbasket.com

Академик София постигна победа с 89:82 на реванша от полуфиналите за Купата на България, но отпада от Берое заради поражението със 17 точки в първата среща в Стара Загора.

 

Така Берое е първият финалист в турнира, като битката за трофея е на 2 март в Панагюрище. Старозагорци за последно играха финал преди две години, когато спечелиха Купата.

 

Академик от своя страна хвърли много сили, и след три сериозни загуби от Берое в НБЛ и Купата, най-после успя да стигне до успех, макар и само за самочувствие.

 

Първото полувреме премина сравнително равностойно, като Берое взе преднина от 8 точки в първата част, но после вкара само един кош в продължение на почти пет минути. Така Академик изравни и обърна, след серия от 14-3. Играта тръгна кош за кош, преди старозагорци да завършат мощно полувремето с 11-0 и да се оттеглят с аванс от 47:39 на почивката.

 

Новото попълнение на Берое Пол Милър остана без точка в първите 20 минути, но за сметка на това Николай Стоянов правеше най-добрия си мач срещу Академик през сезона с 14 точки до почивката. Страхотно полувреме за домакините имаше Костадин Лазаров с 18 точки за 18 минути и почти перфектна успеваемост.

 

Още пет точки на Ники Стоянов на старта на второто полувреме за първи път направиха разликата двуцифрена, но Академик се върна с няколко бързи атаки, завършени под коша.

 

Домакините спечелиха третата част, а след серия от 8-0 за старт на четвъртата поведоха със 6. Два пъти Академик вкара поредни тройки, след втория си върна за кратко и надеждата за успех, като поведе с цели 9 точки и така стопи повече от половината пасив от първата среща. Бърз таймаут и две тройки на Тре Когинс спряха устрема на състава от Правец, но не съвсем. Академик продължи да играе окрилено и в крайна сметка се поздрави с успеха, поне за лично удовлетворение.

 

21 точки за Берое записа Николай Стоянов, още четирима играчи на гостите завършиха с двуцифрен актив, а Джеймс Уайт

отново не бе в игра.

 

За Академик Костадин Лазаров завърши с 20 точки, Александър Милов добави 17, Цветомир Чернокожев - 16, а Милен Дудев се отличи с 10 точки и 12 асистенции.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА АКАДЕМИК СОФИЯ - БЕРОЕ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ КУПА БЪЛГАРИЯ СЕЗОН 2018/2019

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Академик София, Берое, Купа България 2019
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи