Нови две имена започват с националния


Нови две имена започват с националния
(сн: BGbasket.com)
17-02-2019 17:21 | Мария Маринова

Деян Карамфилов и Николай Грозев се включват в подготовката на националния отбор за мачовете с Русия и Босна от световните квалификации, видя BGbasket.com.

 

Двамата бяха повикани от националния селекционер Любомир Минчев, за да помогнат на отбора, след като се оказа, че Станимир Маринов и Дий Бост няма да могат да играят в този квалификационен прозорец. Както вече писахме, Маринов отпадна заради болки в кръста, които се оказаха по-сериозни от очакваното. Така заради липсата на гардове, в състава бе повикан Деян Карамфилов. Плеймейкърът на Левски Лукойл вече бе в разширения състав и миналата година.

 

Николай Грозев пък ще се включи вместо съотборника си от Академик София Цветомир Чернокожев. Младият талант е с болки в коляното и трябва да премине медицински прегледи, за да се установи дали може да тренира и играе в мачовете на България.

 

Останалите, които започнаха подготовка днес: Александър Янев (Берое), Божидар Аврамов (Левски Лукойл), Васил Бачев (Академик Бултекс 99), Венцислав Петков (Балкан), Джейсън Уошбърн (Клуж), Димитър Димитров (Балкан), Йордан Минчев (Истанбул ББ), Николай Стоянов (Берое), Павел Маринов (Каен), Станислав Ваклинов (Берое), Христо Захариев (Левски Лукойл), Чавдар Костов (Работнички)

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Световно първенство 2019, България
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи