Скандал в Испания: Реал Мадрид заплашил с напускане на първенството


Скандал в Испания: Реал Мадрид заплашил с напускане на първенството
(сн. twitter.com/acbcom, Emilio Cobosc)
18-02-2019 16:01 | BGbasket.com

Реал Мадрид е заплашил да напусне Лига Ендеса, твърди испанското радио "Cope". Поводът е зачетеният кош на Анте Томич, който донесе победата на Барселона във финала за Купата на Краля. Тимът от Мадрид иска Лигата официално да признае грешка на съдиите, в противен случай ще обмисли възможността да преустанови участието си в шампионата.

 

„Това беше изключителна кражба“, заяви след мача капитанът на Реал Мадрид Фелипе Рейес, докато вървеше към съблекалнята. Руди Фернандес пък определи случилото се като „позор“.

 

Президентът на мадридския гранд Хуан Карлос Санчес също не спести критики към реферите. „За втора поредна година има съдийски грешки срещу Реал Мадрид. Като гледам спорната ситуация на записите, не виждам нарушение на правилата от Антъни. Щом съдиите не виждат, че става дума за чист чадър, има нещо нередно“, заяви той.

 

Зачетеният кош на Томич не бе единствената ситуация, която предизвика полемики в мача. Секунди преди това, съдиите подминаха очевидно нарушение срещу Крис Сингълтън, което  също можеше да реши изхода на срещата, но този път в полза на Реал Мадрид.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Реал Мадрид
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи