Русия или Финландия – кой ще спечели последната квота в групата на България?


Русия или Финландия – кой ще спечели последната квота в групата на България?
(сн. FIBA.com)
21-02-2019 14:36 | BGbasket.com

Предстоят последните мачове от световните квалификации, като развръзката в групата на България все още не е напълно ясна. До момента е сигурно, че тимът ни и този на Босна и Херцеговина нямат шанс да продължат напред, докато участие на шампионата в Китай си осигуриха Чехия и Франция.

 

За последната свободна квота в тази група спорят Русия и Финландия. Отборът на Сергей Базаревич е с баланс 6-4, докато този на Хенрик Детман е с 5-5.

 

Двата тима ще се изправят един срещу друг в Перм в последния кръг от квалификациите в неделя. Преди това обаче Русия гостува на България в „Арена Ботевград“, а Финландия приема Франция.

 

Ето и вариантите за класиране на двата тима:

 

Русия

 

Руснаците могат да се класират с победа срещу Финландия, без значение от другите мачове в групата.

 

Победа само срещу България също би била достатъчна, но при определени обстоятелства. Единият вариант е Франция да победи Финландия. Ако финландците спечелят и двата си мача в групата, Чехия също трябва да претърпи две поражения. Тогава ще се получи тройна въртележка, при която Финландия ще е с най-лоши показатели и ще отпадне.

 

Русия може да се класира и с две загуби. За целта обаче трябва да падне с точка от Финландия, Финландия да загуби от Франция, а България да претърпи поражение от Босна и Херцеговина.

 

Финландия

 

Финландия може да си осигури място на световното първенство с две победи. Успех само срещу Русия също би бил достатъчен при добро развитие на другите мачове.

 

Ако Русия претърпи поражение от България днес, Финландия ще се класира с победа срещу Сборная с повече от две точки в директния мач. В случай, че България спечели и двата си мача до края, Финландия ще се класира, без значение с какъв резултат е победата срещу Русия.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Световно първенство 2019, Финландия, Русия
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи