България срещу Русия в последното си домакинство от световните квалификации


България срещу Русия в последното си домакинство от световните квалификации
(сн. LAP.bg)
21-02-2019 09:15 | BGbasket.com

България посреща Русия в последното си домакинство от световните квалификации. Двубоят е днес от 18:00 часа в „Арена Ботевград“.

 

„Лъвовете“ са с четири победи и шест поражения и вече нямат шанс да се класират на шампионата в Китай, но са амбицирани да затвърдят добрите си изяви през този квалификационен цикъл. От друга страна Сборная е с 6-4 и продължава битката за световното, като също ще търси победата до последно в този мач.

 

Българите бяха близо до сензация в Русия в първия двубой между двата тима през септември, но отстъпиха на своя съперник със 73:77.

 

Христо Захариев: Готови сме да направим още един подвиг

 

За тези пет месеца съставите на България и Русия претърпяха сериозни промени. Старши треньорът на националите ни Любомир Минчев няма да може да разчита на трима от ключовите си играчи днес. Александър Везенков и Дий Бост не са пуснати от клубните си отбори заради конфликта с Евролигата, докато Станимир Маринов е контузен.

 

Любомир Минчев: Трябва да се гледа към младите сега, а не след няколко години

 

За разлика от последните мачове, в разширения състав попаднаха Васил Бачев, Николай Грозев, Деян Карамфилов, Йордан Минчев и Джейсън Уошбърн. Дни преди мача от групата отпадна Цветомир Чернокожев заради контузия.

 

Чавдар Костов: Независимо че нямаме шанс, играем за България

 

Подобна е и ситуацията в руския лагер. Селекционерът на гостите Сергей Базаревич бе принуден да извика няколко дебютанти заради контузии на основни състезатели или застъпващи се мачове от Евролигата на други от баскетболистите. В Ботевград тимът ще бъде и без голямата си звезда Алексей Швед, който също не се е възстановил от травма.

 

Павел Маринов: Тук сме за хората, нека и те да дойдат в залата

 

Независимо от моментното състояние, Русия си остава един от най-класните европейски отбори. С победата срещу Франция обаче българите показаха, че не се страхуват от нито един съперник, особено у дома.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Световно първенство 2019, България, Русия
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи