Венци Петков: Показахме, че и български отбори могат да играят добре в Европа


Венци Петков: Показахме, че и български отбори могат да играят добре в Европа
(сн. LAP.bg)
20-03-2019 19:44 | Мария Маринова

Капитанът на Балкан Венцислав Петков получи статуетката за Отбор на месеца в традиционната анкета на Пресклуб „България“. „Зелените“ достигнаха до осминафиналите във ФИБА Къп, където отпаднаха драматично от Апоел Холон. Ето какво сподели гардът за представянето на Балкан в турнира и за целите до края на сезона:

 

„Радостен съм за получената награда. Положихме много труд и искахме да стигнем и по-напред във ФИБА Къп, защото имахме нашите шансове. Мисля, че се представихме на доста добро ниво. Показахме на всички в България, че и български отбори могат да играят в евротурнирите и то добре. Малко ни е яд, защото имахме сили да продължим напред. Лош късмет и няколко стрелби ни костваха това. Мисля, че оставихме следа в Европа и се надявам да продължим така и занапред.

 

Ако трябва да бъда, честен в началото не съм очаквал да стигнем толкова далеч. След като започна турнирът, с всеки мач си вярвахме все повече и повече, започвахме да надграждаме и да играем по-добре. Това ни даваше сили. След като минахме първата фаза, излизахме във всеки мач за победа и си вярвахме, че можем да стигнем доста далеч.

 

Не искам да правя сравнение дали сме по-силни тази година или миналата. Отборът е различен, не сме същите играчи. Гледаме да се напаснем добре и да завършим сезона възможно най-силно. Със сигурност започнахме да играем по-добре от началото на сезона и това е важното. Надявам се да завършим така.

 

За мен това, че сме играли добре в Европа, няма значение в българското първенство. То е различно, там се играе друг стил. Трябва да оставим добрите игри в Европа назад и да гледаме как стоят нещата в България. Смятам, че ако играем така, със сигурност ще имаме шансове да спечелим първенството. Трябва да подобрим някои неща, но можем да успеем.

 

И в двете фази трябва да подобрим играта си. Не можеш да спечелиш шампионат, без да играеш в защита. Защитата печели титлите и оттам трябва да почнем. След това ще дойде всичко останало.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Балкан, Венцислав Петков
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи