Небойша Видич: Балкан е селектиран да спечели титлата в България, а не във ФИБА Къп


Небойша Видич: Балкан е селектиран да спечели титлата в България, а не във ФИБА Къп
(сн. LAP.bg)
20-03-2019 20:46 | Мария Маринова

Старши треньорът на Балкан Небойша Видич поздрави отбора си за получената награда Отбор на месеца. На специална пресконференция днес той направи равносметка за представянето на тима му във ФИБА Къп и сподели целите пред „зелените“ до края на сезона:

 

„Тази награда е за всички нас - моите играчи, мен, екипа ми и всички фенове. Имахме по-малко време за подготовка. Трябваше ни време да се получат нещата. Постепенно напредвахме в мачовете.

 

Аз като треньор знаех, че имаме резерви, но не знаех какви - дали са малки или големи. В течение на турнира всяка победа ни даваше ново самочувствие и увереност. За мен след всичко, което показахме, класирането ни толкова далеч не е изненада, но в началото на турнира беше.

 

Най-добрият път е да завършим на първо място в редовния сезон със сигурност, но има поне още три отбора, които имат техните цели. За мен като треньор най-важното е как моят отбор изглежда на терена, защото резултатът ще дойде и това е, което казах веднага след втория мач срещу Апоел Холон в Ботевград.

 

Горд съм с моите играчи, не само, че достигнахме Топ 16 и почти Топ 8. Горд съм от начина, по който играхме и изглеждахме на терена. Да играем в Холон в една страхотна зала срещу невероятен отбор с огромен бюджет по начина, по който играхме - това е нещо, с което мога наистина да се гордея. След втория мач с Холон казах в съблекалнята на моите играчи, че има нещо, което се казва стандарт. Ние поставихме един стандарт за хората в Ботевград и цяла България . Сега не можем да слезем под това ниво. Това, което постигнахме в Европа, трябва да бъде стандарт, под който не трябва да падаме.

 

Със сигурност няма нещо 100% само черно или само бяло. Не мога да кажа какво е в главите на играчите, мога да кажа какво е в моята. Може би има леко колебание, но се опитах да провокирам моите играчи, казвайки им: `Не можем да спечелим ФИБА Къп, този отбор е селектиран да спечели титлата в България`.

 

Всички мачове, които изиграхме във ФИБА, бяха като подарък. Сякаш някой ти купува три неща и ти подарява едно безплатно. Дали това им помага, не знам, но сега нямаме никакви извинения. Има само едно състезание. Вече изгубихме Купата на България, за което съжаляваме много, но сега сме концентрирани сме само върху една цел. Надяваме се, че през юни ще ни поканите за отбор на месец май.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Балкан, Небойша Видич
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи