Георги Глушков за Sofia Cup 2019: Ще ни покаже къде сме


Георги Глушков за Sofia Cup 2019: Ще ни покаже къде сме
(сн: BGbasket.com)
21-03-2019 14:12 | Мария Мицова

БУБА Баскетбол представи пред медиите турнира Sofia Cup 2019, ден преди старта на надпреварата за юноши U16 в зала "Универсиада".

 

В нея ще участват освен домакина БУБА, още Реал Мадрид, Байерн Мюнхен и Сърбия.

 

Президентът на БФ Баскетбол Георги Глушков, изпълнителният директор на БУБА Мануел Марков, лицето на турнира Филип Виденов и председателят на Столичен общински съвет Елен Герджиков и организационният секретар Анатоли Илиев споделиха очакванията си за един прекрасен спортен празник от 22 до 24 март и пожелаха късмет на капитана на българския представител Александър Жеков.

 

"БУБА има визия и мечти, с които успя да направи това страхотно събитие. То ще ни покаже много - къде сме, какво искаме и как да го постигнем. Турнирът и треньорският семинар, който го съпътства са много ценни, да видим къде сме. Българите винаги се мотивираме срещу силните съперници. Благодаря от името на БФБ на "София - европейска столица на спорта" за подкрепата към нашата федерация," заяви Георги Глушков.

 

"Идеята за такъв турнир я имаме отдавна, но е много трудно да докараш тези отбори, които имат покани от много места и натоварени календари. София е много привлекателна дестинация, като столица с добър имидж," допълни Мануел Марков. "Искаме с турнира да рекламираме баскетбола като цяло. Радваме се, че Филип Виденов прие да стане лице, защото всички деца му се възхищават."

 

Самият Филип сподели: "Поласкан съм, че ще съм част от събитие като това. Вълнението е от друг вид, когато играеш с такива отбори. Чест прави на организаторите на това събитие, дано станат хубави мачове и разбира се - нашият отбор да побеждава."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: София Къп 2019, БУБА Баскетбол
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи