Галин Стоянов: Трябват ни две гръмки победи за осмото място


Галин Стоянов: Трябват ни две гръмки победи за осмото място
(сн. dariknews.bg)
21-03-2019 20:25 | BGbasket.com

Черно море Тича ще търси поне две победи до края на редовния сезон, за да завърши на осмото място в първенството, даващо право на участие в плейофите. Това разкри старши треньорът на тима Галин Стоянов. За момента „моряците“ са последни с баланс 3-15, като пред тях е Академик София с победа повече.

 

„За да гоним осмото място, трябва да направим две гръмки победи. Имаме домакинства срещу Левски, Берое и Балкан. Гостуваме в Пловдив, Ямбол и Плевен. Ако е една, не е толкова невъзможно. Балансът ни с отбора от Правец е 2-1 за тях, така че трябва да постигнем две победи. Никой не е казал, че е невъзможно, но определено е трудно“, заяви Патрика пред DarikNews.bg.

 

Той изрази недоволство от натоварената програма. „Цикълът е изключително сгъстен. В следващия месец имаме шест мача. Някои от състезателите ни играят за ИУ. Там програмата вече е немислима, тъй като най-вероятно ще има девет. Има и Купа при старшата възраст, която е два мача. Ако някой ми каже как могат да бъдат изиграни адекватни 17 мача за 33-34 дни, бих му благодарил. Приоритет ще ни е всички играчи да са в оптимална форма и да не биват убивани с 30-40 минути на мач, независимо в коя формация играят“, сподели наставникът.

 

В петък Черно море Тича посреща шампиона Левски Лукойл. „Това е класен отбор. Показва го в ситуации, когато мачът е загубен, а той изведнъж печели. Много хора го отдават на какви ли не други фактори. Дори да имат право, играчите на Левски успяват да реализират накрая и да спечелят. Показват класата си в моментите, в които най-много има значение. За нас е удоволствие да играем срещу лидера в първенството, в който има четирима играчи на нашата школа. За мен е много важно нашите играчи да не се страхуват, да подходят сериозно и със смелост. В такава ситуация няма какво да губиш“, каза още Стоянов.

 

В предстоящия двубой обаче той няма да може да разчита на контузените Мартин Стефанов, Мартин Коцев и Мартин Йорданов.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Черно море Тича, Галин Стоянов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи