Малките неща, които си струват


Малките неща, които си струват
25-03-2019 18:24 | Мария Мицова

Всички сте чували крилатата фраза "Щастието е в малките неща".

 

В усмивката, в блясъка в очите, в емоцията.

 

Умножени по няколкостотин, те превърнаха така обичаната от мен зала "Универсиада" отново в място, пълно с уют.


Не съм много по частта с хвалбите, но няма как да го пропусна и да позволя поне трите дни на слава да изтекат просто така.


Всички, които следите баскетбол в България, сигурно вече знаете, че иде реч за турнира за юноши в София, организиран от БУБА Баскетбол и довел Реал Мадрид, Байерн и куп сръбски таланти в столицата ни.


Всъщност, получихме и някакъв отговор на въпроса - какво да направим, за да има повече хора в залата (разбира се, залите в София, знаем за по-големия интерес в останалите баскетболни градове на България).


Освен, че видяхме един от двата най-добри юношески отбора в цяла Европа (Реал и италианският Стелаадзура), видяхме и част от абсолютното бъдеще на националния ни тим на едно място и в действие.

 

Останалата част от това бъдеще бе по трибуните, за да попива също случващото се. И деца, и играчи, и треньори. Константин Костадинов, Иван Борисов, Константин Тошков направиха страхотни неща за три различни отбора, от три различни страни, възпитавани в момента от три различни култури и философии. Дано на лято вече заедно, да гледаме някакъв по-значим продукт и в националния отбор на този страхотен набор 2002-03.


От този турнир се видя, че децата всъщност са там, а много или малко, спиращите дъха таланти ги има. Видя се, че и хората, които обичат да гледат баскетбол в София, и тях ги има. Надеждата никога не умира, защото добрите неща просто не могат да бъдат заличени.


И затова, благодаря на БУБА баскетбол и всички, които бяха там, за надеждата. От сърце.


П.С. Малко хора в България знаят как да постигнат нещо такова - да организират международно събитие, каквото и да било, да намерят пари за него, да установят от първото до последното дребно нещо, което трябва да бъде свършено преди, по време и след него, да разговарят с всеки, непрекъснато, навсякъде, за да стане. Е, Мануел Марков, ти го направи. И всички сигурно хиляди телефонни разговори, които си провел, и десетки безсънни часове, които си отделил, в крайна сметка си струваха. Благодаря!

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: София Къп 2019, БУБА Баскетбол
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи