Левски Лукойл отнесе Академик Бултекс 99 след трипъл-дабъл на Калоян Иванов


Левски Лукойл отнесе Академик Бултекс 99 след трипъл-дабъл на Калоян Иванов
(Снимка: LAP.bg)
10-04-2019 20:33 | Мария Мицова

Левски Лукойл записа осмия си мач със 100 и повече точки този сезон в НБЛ като се наложи над Академик Бултекс 99 със 100:78.

 

Лидерът в редовния сезон определено нямаше проблеми и се чувстваше добре в зала "Триадица" и игра самного настроение. Академик, въпреки медалите от Балканската лига, усещаше умората от пътя и мачовете в Албания. След поражението пловдивският тим вече е пети в класирането, а четвъртата позиция е за Рилски спортист.

 

След двайсетина дни почивка, в игра за Левски се завърна Христо Захариев, а изненадата в стартовия състав на Академик бе Николай Николов, който едва за втори път през сезона в НБЛ започна като титуляр. Въпреки здравословните си проблеми, Питър Олисемека също се появи на терена още в първата част за пловдивчани, но за сметка на това в групата не бе Младен Виткович. Във втората част и друг от контузените в състава на Академик - Адриян Секулов също влезе в игра.

 

Левски имаше инициативата и с отлична игра под коша диктуваше събитията, но Академик се държеше много близко в началните минути. Едва в последната минута и половина от първата четвърт разликата рязко скочи до 11 точки след 8-0 за "сините".

 

Началото на втората част до голяма степен реши мача, като в 13-а минута Левски вече водеше с 20 - 42:22 след страхотни нападения и 19-2. На почивката домакините имаха комфортен аванс от 56:39 и продължиха да играят спокойно в третия период, когато преднината скочи до 26 точки.

 

До края мачът се доиграваше, с 20-тина точки разлика, като и Тити Папазов и Асен Николов завъртяха съставите си.

 

Само Асен Великов не се появи от групата на Левски на терена, а след като получи неприятен удар в гърдите през първото полувреме малко за Академик игра Мартин Сотиров.

 

Страхотен трипъл-дабъл за Левски записа Калоян Иванов - 16 точки, 11 борби и 10 асистенции. По 18 точки добавиха Христо Захариев и Патрик Рембърт.

 

За Академик Трой Франклин вкара 22.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ- АКАДЕМИК БУЛТЕКС 99

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2018/2019

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2018/2019

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2018/2019

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2018/2019

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Левски Лукойл, Академик Бултекс 99
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи