Иван Чолаков: Единственото полезно за нас беше включването на младите


Иван Чолаков: Единственото полезно за нас беше включването на младите
(сн. balkan-basket.com)
10-04-2019 21:31 | Мария Маринова

Старши треньорът на Ямбол Иван Чолаков бе разочарован след поражението от Балкан днес. Той обаче призна, че неговият отбор е надигран от съперника.

 

„По-квалитетният отбор победи, колкото и да вадехме зъби. Беше ни предложена една изключително агресивна защита, с която моят ограничен състав трудно се справяше. Отделно ни превъзхождаха в прехода от защита в нападение и обратното. Надиграха ни класически. Имаме какво още да работим, затова дадох шанс на младите играчи. Мисля, че това беше единствено полезно на нашия отбор в този мач“, заяви Чолаков.

 

Той обясни и как се е отразила контузията на Дарин Иванов, който получи травма в коляното още в началото на срещата.

 

„С такава агресивна защита трябват по-опитни плеймекъри. Уилямс също се измори, а нямам и на него заместник. Беше ми трудно без Дарин, но това е положението. На война труповете ги заравят, а войната продължава“, сподели наставникът.


Все още няма яснота колко сериозна е контузията на гарда. „Тепърва ще видим какво е състоянието му, но не е добре. Най-вероятно ще го пратим на преглед в София, за да го видят добрите ортопеди и да преценят какво му имаме. Трябва да се направи ядрено-магнитен резонанс и след това да се види становището на докторите. Дай, Боже, да се размине и да е нещо леко и временно“, добави Чолаков.

 

След броени дни Ямбол приема Берое. „Чака ни тежък мач. Като Балкан и те са претенденти за шампионската титла в българското първенство. Няма да ни е лесно, независимо че сме домакини. Надявам се да играем добър баскетбол, с който да радваме хората“, заяви Чолаков.

 

Относно очакванията за представянето в плейофите наставникът заяви: „Като гледам, най-вероятно в плейофите ще сме с Берое. Ще ни бъде тежко. Не съм някой утопист да си представя, че просто излизаме и ще бием Берое в Стара Загора. Надявам се да изиграем добри мачове, пък да продължава нататък който може.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Ямбол, Иван Чолаков
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи