Тити Папазов: Ако близнаците се доближат до своя потенциал, ще имаме огромно предимство


Тити Папазов: Ако близнаците се доближат до своя потенциал, ще имаме огромно предимство
(Снимка: НБЛ)
10-04-2019 22:39 | Мария Мицова

Старши треньорът на Левски Лукойл Константин Папазов заяви категорично, че отборът му ще е коректен до край, въпреки осигуреното вече първо място в редовния сезон. "Сините" играят в една седмица с два претендента за четвъртото място - днес биха Академик Бултекс 99, а в неделя приемат и Рилски спортист.


"Подходихме с настроение и с желание, въпреки че мачът бе без значение. Остана да играем за честта си и удоволствието от играта. 30 асистенции са показател за добрата отборна игра. Няма как да не отлича и Калоян Иванов, трипъл-дабъл се прави рядко в България. Доволен съм от отношението. В този период напрежението е свалено, но поведението на играчите ме кара да имам самочувствие и да вярвам, че всичко върви по план," заяви Папазов.


"Първенството е много изравнено, но показателите ни са много добри. Отборната игра е налице, при всички случаи ако вървим в тази посока е нормално да имаме самочувствие. Знаем отговорността и значимостта на плейофите. Ние играем по-добре, но не сме спечелили с огромна разлика нито един мач. Трябва да извадим максимума," допълни той.


Папазов отново похвали по-рядко използваните Деян Карамфилов и Герасим Николов, а за приноса на Калоян Иванов допълни:"За българските стандарти той е изключително добър играч. При него от значение е здравословното му състояние, дано се запази така до края на сезона. Той и брат му могат да превърнат присъствието си в доминация. Ключова роля за представянето ни в плейофите ще бъде тяхното представяне. Ако те могат да се доближат до своя потенциал, това ще ни даде огромно предимство. Очакваме Деян да започне да тренира след 16-ти април."


"Аз искам ние да бъдем коректен арбитър. Играем мачове без значение и срещу двата отбора. Показахме, че можем да сме коректни, ще се опитаме и в неделя да е така. Най-достойно е те сами да определят кой да е четвърти. Имат мачове със Спартак, който също има своите амбиции. Ние искаме да завършим без загуба на наш терен," завърши Тити.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Левски Лукойл
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи