Калоян Иванов: В плейофите ще се види, че Левски Лукойл е най-класният


Калоян Иванов: В плейофите ще се види, че Левски Лукойл е най-класният
(Снимка: НБЛ)
10-04-2019 23:03 | Мария Мицова

Калоян Иванов оформи първия си трипъл-дабъл при победата на Левски Лукойл над Академик Бултекс 99, но заяви, че в състава на "сините" всеки играч може да прави такива почти феноменални неща. Калоян играе отлично, след като се възстанови от травма в края на миналата година и статистиката му срещу пловдивчани бе сериозен атестат за това.

 

"Контузията наистина повлия малко на отбора и на мен, като игра и качество на играта ми, но вече нещата са по-добре. Няма професионален спортист да не е играл с болки. На моята възраст и с моя опит, такива неща не трябва да влияят толкова. Нашият отбор е такъв, че всеки мач различен играч избухва. Има си играчи, които всеки мач могат да направят нещо такова, а останалите помагаме," коментира той своя трипъл-дабъл.


За игровото преимущество на Левски Лукойл: "Имаше моменти и срещу Балкан, и срещу Берое, когато разликата изглеждаше много голяма. Това бе реалната оценка за мен. Може би имаше малко арогантно поведение от наша страна, сега сигурно ще ме глобят, но някакви съдийски отсъждания им позволиха да се върнат, станаха нервни мачове. Затова имаше предпоставки да се говори след това кой на кого помогнал и т.н."


За настроението на терена: "В днешния мач с Академик се забавлявахме. Вярно е, че предишните два мача бяха с повече значение, но излязохме днес и се забавлявахме. Ако успеем и в плейофите да се забавляваме така, смятам, че разликата ще се покаже, ще се види, че Левски е най-класният отбор в България".


Победите и опасността от отпускане: "Нашият отбор показа, че отпускането му е характерна черта. Правили сме го и в Европа, и в НБЛ, и на Купата с Балкан в първия мач. Ние разчитаме, че нещата ще се оправят, а понякога колелото се завърта и не се, и страдаме. Но това вече трябва да излезе от главите ни, и да подходим сериозно към плейофите."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Левски Лукойл
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи