Людмил Хаджисотиров: Трябва да сме концентрирани във всеки мач до края


Людмил Хаджисотиров: Трябва да сме концентрирани във всеки мач до края
(Снимка: НБЛ)
11-04-2019 11:20 | BGbasket.com

Старши треньорът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров най-после видя нещо различно и оптимистично в играта на своя тим при успеха над Академик София.

 

„Мисля, че днес желанието, агресията в защита, скоростта, с която играхме беше много различна от предните няколко мача, както и езикът на тялото и мотивацията на състезателите и това беше ключово за победата. От агресивната защита създадохме много ситуации, вкарахме 35 точки на бърза атака и имаме 24 асистенции. Когато играеш по този начин неминуемо създаваш предпоставки за отворени стрелби. Някои от тях влизат, а други не, но точно това доведе до тези 11 тройки, които вкарахме," заяви той.

 

"Единствено имам забележка към това, че направихме много грешки - 11. Все пак да не забравяме, че само преди месец и половина имахме проблем с този отбор, който е изграден от млади и талантливи играчи, с които Георги Давидов и щабът му вършат чудесна работа през сезона. Именно заради това подходихме максимално сериозно към срещата," продължи наставникът.

 

"Сега за нас остава да играем концентрирано във всеки един мач до края на сезона, защото нямаме лукса и възможността да гледаме няколко стъпки напред, а играем мач за мач и затова сега ще си починем, а от утре почваме да се готвим за срещата с Левски Лукойл в неделя,“ допълни Хаджисотиров. 

 

Златин Георгиев каза още към думите му: „Добър мач за нас. Играхме добре и в нападение, и в защита. Допуснахме 64 точки, което е добре. Държахме добро темпо и направихме доста бързи атаки. Отборът на Академик е млад и смятам, че трудно могат пак да ни победят в нашата зала, тъй като разполагаме с доста опитни играчи,. Сега почиваме и от утре започваме да се готвим за мача в неделя срещу Левски Лукойл“.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Рилски спортист
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи