Берое не сгреши и си осигури нов голям сблъсък с Монтана


Берое не сгреши и си осигури нов голям сблъсък с Монтана
(BGbasket.com, архив)
12-04-2019 19:31 | BGbasket.com

Отборът на Берое Стара Загора ще се бори за титлата в А група при жените за втора поредна година. Воденият от треньора Таня Гатева тим се класира за финала след успех с 94:62 над градския съперник Локомотив. След 2:0 победи в полуфиналната серия, Берое си осигури нов сблъсък с Монтана 2003 в повторение на миналогодишния финал. Тимът си гарантира медал в първенството за трета поредна година след бронза през 2017-а и среброто през 2018-а.

 

Старозагорки ще се опитат да детронират шампиона и да спечелят втори трофей тази година след като взеха историческа купа в Адриатическата лига. Мачовете от финалната серия ще стартират през следващата седмица, а Монтана 2003 ще има домакинско предимство заради първото си място в редовния сезон. Локомотив Стара Загора не успя да се противопостави ефективно на по-класния си противник и ще играе за бронзовите медали срещу Славия. Серията за третото място е до две победи от три възможни мача.

 

Баскетболистките на Берое поведоха от самото начало и не изпуснаха нито за момент водачеството. След 10 минути авансът им вече бе 9 точки – 21:12. Серия от 9 безответни точки даде нов тласък в играта на Берое и на почивката тимът вече водеше с 43:34.

През второто полувреме за Локомотив бе все по-трудно да се държи близо до съперника и разликата се покачи до 22 точки. Последната четвъртк стартира при 69:47 в полза на Берое, а най-голямата разлика достигна 35 точки.

Състезателките на Таня Гатева демонстрираха превъзходство в борбата (57-40) и стреляха по-добре от средно разстояние (57%-31%)

 

Теодора Динева поведе съотборничките си от Берое с 23 точки, 9 борби и 4 асистенции. Александра Петрова добави 15 точки, а Радослава Бъчварова се отчете с 14 точки, 7 борби и 3 асистенции за успеха.

За Локомотив Виктория Иванова бе най-резултатна и оформи дабъл-дабъл, завършвайки с 15 точки и 10 борби. Евгения Нацкина и Златина Калоферова не влязоха в игра, тъй като имат здравословни проблеми.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛОКОМОТИВ СТАРА ЗАГОРА - БЕРОЕ СТАРА ЗАГОРА

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ А ГРУПА - ЖЕНИ, СЕЗОН 2018/2019

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ А ГРУПА - ЖЕНИ, СЕЗОН 2018/2019

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ А ГРУПА - ЖЕНИ, СЕЗОН 2018/2019

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Берое Стара Загора, Локомотив Стара Загора, А група - жени
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи