Виктор Серафимов: Ако не победим ИУ, няма кой друг от първата четворка да победим


Виктор Серафимов: Ако не победим ИУ, няма кой друг от първата четворка да победим
(Снимка: BGbasket.com, архив)
13-04-2019 15:15 | shumenbasket.org

Виктор Серафимов е един от обещаващите млади таланти на Шумен и го показа в плейофите на А група мъже. Шумен отпадна на полуфинал, но ще играе за бронза в първенството.

 

Пред официалния сайт на Шумен Виктор говори за третия решителен мач с Черноморец в полуфинала и причините за отпадането: "Ние сме предимно млади играчи. Разликата идва от това, че най-опитния в техния отбор – Христо Николов е играл в много важни мачове, бил е национален състезател, миналата година стана шампион на България с Левски. А и момчетата в Черноморец, които преди това играха в ЦСКА, също са играли доста мачове. Миналата година като нас записаха доста мачове в А група. Мисля, че точно там дойде разликата, че имат повече опит от нас."

 

"Мисля, че и борбите оказаха сериозно влияние, защото психически много тежи, когато си направил една добра защита и виждаш как изтърват, но след това овладяват под коша и лесно добавят абсолютно сами. Другото, което натежа е, че Бургас не се славят с много точна стрелба от разстояние – както видяхме и в първите два мача са ни вкарали само 5 тройки. Този мач обаче ги оставихме прекалено сами, а те си вкараха позициите," допълни Серафимов.

 

За предстоящата битка за бронза с Икономическия университет той смята: "Според мен няма никакъв срив в настроението на отбора или нещо подобно. Вижда се, че в момента сме в подем, направихме вързана серия с Черноморец, отстранихме Троян. Мисля, че вече повярвахме във възможностите си. Както казах и на момчетата, ако не успеем да победим ИУ, значи няма кой друг отбор от първата четворка да победим."

 

Виктор Серафимов коментира и предстоящите финали и Купа на България за юноши, след като Шумен се нареди в четворката на Елитната група U19: "Със сигурност тези мачове в мъжката А група допринесоха за това юношеският отбор да натрупа опит и самочувствие, които да помогнат за по-добро представяне, когато играеш с физически и технически много по-добри противници ще е много по-лесно да играеш с баскетболисти на твоята възраст. Засега натискаме при мъже, а когато дойдат мачовете при юноши ще си проличи, колко ни е помогнало участието в А група."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Шумен, А група - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи