Изключителен Чавдар Костов изведе Работнички до историческа купа


Изключителен Чавдар Костов изведе Работнички до историческа купа
(facebook.com/macedonianbasketball/)
14-04-2019 20:14 | BGbasket.com

Исторически десети трофей от турнира за Купата на Македония спечелиха Чавдар Костов и съотборниците му от Работнички Скопие. Най-успешният баскетболен тим в страната има 15 титли и вече 10 купи, повече от всеки друг отбор.

Във финала на турнира Работнички Скопие пречупи с 85:71 точки шампиона от Балканската лига - Блокотехна.

 

Най-полезен за победата на Работнички бе именно Чавдар Костов, който завърши с дабъл-дабъл за триумфа. Българският национал реализира с 25 точки, от които 6 тройки и добави 11 борби, плюс 4 асистенции.

 

Приносът на Костов бе оценен подобаващо и освен, че стана най-добър реализатор, той бе обявен и за най-полезен - MVP във финалите.

 

Воденият от треньора Марин Докузовски състав стартира добре, но Блокотехна направи по-силна втора четвърт, в която вкара 32 точки.

 

Чавдар Костов бе с основен принос за обрата на тима от Скопие в третата част, когато българинът реализира 13 от общо 20-те точки за своя отбор.

 

Работнички вкара 20 срещу 10 точки за съперника в тази четвърт и от 45:49 на почивката обърна до 65:59 точки преди последните 10 минути.

До края Работнички Скопие увеличаваше аванса си и не допусна Блокотехна да се доближи.

 

Добре познатият на българската публика Георги Чековски завърши с 14 точки, 4 борби и 4 асистенции за успеха и вдигна седма купа на своята родина. Димитър Караджовски пък се отчете с 18 точки и 5 борби.

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Чавдар Костов, Работнички Скопие, Македония
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи