Хаджисотиров: Направихме всички грешки, за които говорихме, че не бива


Хаджисотиров: Направихме всички грешки, за които говорихме, че не бива
(Снимка: НБЛ)
14-04-2019 21:47 | Мария Мицова

Старши треньорът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров сподели, че по законите на Мърфи продължава да не може да разчита на пълен състав почти цял сезон. Срещу Левски Лукойл му липсваха Джейлън Дженкинс и Евгени Хаджирусев.


"Очаквах да се борим максимално спрямо нашите възможности, въпреки че ни липсват двама играчи. Смятам, че първото полувреме се получи донякъде, после в началото на третата част свалихме до 6 точки, но имаше едно отсъждане, ключов момент, в който психологически се обърнаха нещата. Всички неща, които говорихме, че не трябва да се случват, всички грешки, които водят до бързи точки, ние ги правихме. Играхме меко и безотговорно в защита второто полувреме, което за мен е неразбираемо. Да, има разлика в класите в момента, но 40 точки е неразбираемо," коментира срещата с лидера Хаджисотиров.

 

"Евгени Хаджирусев е с инфекция на сливиците, надявам се да може да се върне, защото е много важен за нас, много е трудно с един гард. Джейлън Дженкинс очаквам до няколко дни да се оправи," обясни той. "Миналата сряда в мача, който играхме, след като тренирахме 10 дни заедно всички, се получиха нещата. На следващия ден, по закона на Мърфи, нови двама контузени. Но това са неща извън нашия контрол. Надявам се в оставащите мачове да видя от тях това, което очаквам."

 

Рилски и Академик Бултекс 99 продължават борбата за четвъртото място, но дали домакинското предимство има чак такова значение? "Не знам. Може би няма. Доста са изравнени отборите и силите. За нас е важно да сме здрави всички и в добро състояние. За нас последните два мача са важни и за да сме в ритъм и да влезем в самочувствие в плейофите," завърши Хаджисотиров.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Рилски спортист
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи