ИУ взе предимство в серията за бронза


ИУ взе предимство в серията за бронза
(сн: Тони Тончев, BGbasket.com)
15-04-2019 18:51 | BGbasket.com

Икономическият университет поведе с 1-0 в серията за бронзовите медали в А група. Пред собствена публика баскетболистите на Петко Делев се наложиха над Шумен с 93:80. Ключова за крайния изход на срещата се оказа първата четвърт, в която отборът от Варна натрупа разликата в своя полза. Тимът имаше и ново попълнение в редиците си в тази среща – Ивко Ивков.

 

Най-сериозно бе предимството на ИУ в стрелбата от далечно разстояние (13 тройки срещу 8 за съперника) и при асистенциите (21 срещу 12).

 

Вторият мач от серията е на 19 април (петък) в Шумен. Ако се стигне до трети, решителен сблъсък, той ще бъде отново в морската столица.

 

Двубоят беше много оспорван до средата на първата четвърт. След това домакините взеха инициативата и след серия от 18:2 се откъснаха в резултата. Много силно в началните минути се включи Цветомир Куртев, а след края на частта тимът му водеше с 32:17. През втория период играта бе далеч по-равностойна. ИУ поддържаше двуцифрен аванс, като на почивката бе напред с 53:35.

 

Ситуацията не се промени и след паузата. Варненският тим не позволяваше на съперника му да скъси дистанцията и преди заключителната четвърт водеше със 78:56. Шумен все пак успя да спечели последната част, но не и с достатъчна разлика, за да търси нещо повече в мача.

 

Мартин Коцев бе над всички за победителите с 20 точки и 9 борби. Цветомир Куртев отбеляза 15 точки, но игра само през първото полувреме. По 11 имат Николай Георгиев, Николай Маринов и Мартин Стефанов. С 10 е Ивко Ивков.

 

За Шумен Ростислав Тончев завърши с 18 точки. С 16 е Стилиян Иванов, 12 има Николай Леков, с 10 е Виктор Серафимов.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ИУ - ШУМЕН

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В А ГРУПА-МЪЖЕ, СЕЗОН 2018/2019

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ А ГРУПА-МЪЖЕ, СЕЗОН 2018/2019

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ А ГРУПА-МЪЖЕ, СЕЗОН 2018/2019

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: А група - мъже, ИУ, Шумен
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи