Исторически обрат за Клипърс, Филаделфия се скъса да вкарва срещу Нетс


16-04-2019 12:01 | BGbasket.com

Лос Анджелис Клипърс сътвори най-големия обрат в историята, за да победи със 135:131 Голдън Стейт в Оукланд, и да изравни серията в Западната конференция на 1-1 победи.

 

Ландри Шамет вкара тройка, с което Клипърс заличи 31 точки и поведе в резултата 16.5 секунди преди сирената, за да спечели мача.

 

Обратът на Клипърс е най-големият в историята на НБА, откакто тези статистически данни се записват.

 

Освен поражението, Голдън Стейт загуби центъра Демаркъс Къзинс, който получи сериозна травма в бедрото през първата част.


Монтрез Харел завърши с 25 точки и 10 борби за Клипърс, Данило Галинари добави 24 точки. Къри отбеляза 29 точки за Уориърс, Кевин Дюрант вкара 21 точки.

 


Филаделфия също изравни серията срещу Бруклин, след като спечели със 145:123 втория си домакински мач. 

 

Джоел Ембийд вкара 23 точки и спечели десет борби за Филаделфия, въпреки че бе до последно под въпрос заради травмата в лявото коляно, мъчеща го още от редовния сезон.


Филаделфия също така изравни рекорда на Лос Анджелис Лейкърс от 1962-а година за най-много точки в една четвъртина от плейофен мач - 51:23 в третата.

 

Сиксърс са и едва 13-ият отбор в историята със 145 или повече точки в редовното време, както и първият от 1990-а насам. Тогава Бостън отбеляза 157 точки срещу Ню Йорк Никс.


Бен Симънс помогна за победата с втория плейофен трипъл-дабъл в кариерата си. Той завърши мача с 18 точки, 12 асистенции и десет борби, с попадна в компанията на легендите Уилт Чембърлейн и Чарлс Баркли като единствените играчи на Сиксърс с повече от един трипъл-дабъл в плейофите на НБА.


ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБА, ПЛЕЙОФИ 2019

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи