Габриела Костова: Веднъж хванеш ли топката, това е любов от пръв поглед


Габриела Костова: Веднъж хванеш ли топката, това е любов от пръв поглед
(bnt.bg)
17-04-2019 09:55 | BGbasket.com

Големият финал в женския баскетбол между Монтана 2003 и Берое стартира тази вечер. Първите два мача са в Монтана, в зала „Младост“ днес и утре от 18.30 часа.

 

Баскетболистката на Монтана 2003 Габриела Костова сподели, че сезонът за тима върви доста добре особено след спечелването на Купата на България.

 

„За мен това бе втора купа в професионалната ми кариера. Изключително се радвам, защото в предишната купа нямах толкова голям принос, за разлика от тази. Треньорът Стефан Михайлов ми даде много шанс и много му благодаря, че повярва в мен. Мисля, че оправдах доверието му. Тази купа беше много важна за нас“, заяви Костова в рубриката „Аз съм“ по БНТ.

 

Берое е единственият равностоен отбор в българското първенство. Останалите отбори са от млади момичета, които доста се стараят, но няма как да са на нашето ниво. Виждам бъдеще в женския баскетбол, макар че доста хора не вярват. За мен баскетболът е начин на живот и ме е научил на страшно много неща“, сподели още 25-годишната баскетболистка.

 

Тя разказа за първите си стъпки в баскетбола: „Исках да тренирам волейбол, но в Бургас по това време нямаше волейболен отбор – жени и ме пренасочиха към баскетболния отбор. Много ми хареса и така започна всичко, въпреки че започнах малко по-късно да тренирам. Бързо напреднах и много бързо ме взеха в женския отбор на Лукойл Нефтохмик. Това бяха най-хубавите ми години. Имам девет професионални сезона с отбора на Лукойл Нефтохимик и наистина там съм се чувствала най-добре.“

 

„Най-силни спомени и най-позитивни имам от треньора Петко Маринов. Той е много добър човек, легенда в баскетбола. Бих искала да му благодаря страшно много за цялото внимание, което е обръщал към мен и към отбора. Че винаги ни е подкрепял, дори и да сме имали лоши моменти. Той винаги е успявал да ни каже правилните думи и да излезем от този лош момент“, сподели още Габриела Костова и продължи:

„Със сигурност животът ми е много по-различен от този на едно нормално момиче на моята възраст. Винаги трябва да си дисциплиниран и всичко трябва да съчетаеш с учението. Баскетболът е игра, която е много динамична. Един път хванеш ли топката и влезеш ли в залата, това е любов от пръв поглед. Чувствала съм се не на мястото си, недостатъчно напреднала, но съм се връщала назад и съм мислела от колко неща съм се лишавала, за да тренирам и това ме е мотивирало да продължа.“

 

За кариерата си до момента, Габи Костова коментира: След годините в Бургас с екипа на Лукойл Нефтохимик, бях един сезон в отбора на Берое. После реших да опитам в чужбина, но сам един полусезон изкарах в Италия и сега съм тук. Реших да се завърна, защото нивото в Италия, във втора дивизия, не беше много професионално. Беше ми много трудно да се аклиматизирам към тези условия. Свикнала съм да тренирам доста повече и просто не се разбрахме. Реших да се завърна в България, в Монтана. Тук са най-добрите момичета на България. Изключително се радвам, че тренирам с тях. Те са страшен колектив. Приеха ме много добре.“

 

Цялото интервю с Габриела Костова в рубриката „Аз съм“ по БНТ можете да видите ТУК

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Монтана 2003, Габриела Костова, А група - жени
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи