Саша Джорджевич: Невинаги печелим медали, но това е целта ни


Саша Джорджевич: Невинаги печелим медали, но това е целта ни
(kss.rs)
19-04-2019 16:24 | BGbasket.com

51-годишният легендарен бивш баскетболист и настоящ селекционер на Сърбия Александър Джорджевич не скри, че погледът му е насочен към подиума за предстоящото Световно първенство по баскетбол за мъже.

 

Сърбия е в група D в компанията на Ангола, Италия и Филипините. Шампионатът ще се проведе в Китай между 31-и август и 15-и септември.

 

„Уважаваме всеки съперник, но искаме да печелим всеки мач. Жребият не променя плана ни или целта ни. Целта винаги е една и съща – да спечелим медал“, категоричен бе Саша Джорджевич.

 

„Сърбия винаги преследва медалите. Не казвам, че винаги ги печелим, но това винаги е целта ни“, добави Джорджевич.

 

„Като старши треньор имам възможността да избера играчите, които са в най-добра форма и заслужават са бъдат повикани в националния отбор. След това списъкът става по-къс, а състезателите преценяват дали да се отзоват да повиквателната за първенството, на което ще участваме. И преди съм казвал, че единствената причина за отказ, която приемам е контузия“, коментира сръбският селекционер.

 

„Нашият екип не толерира грешки. Отговорността ни е 10 пъти по-голяма от останалите. Тези, които приемат поканата да носят националния екип, автоматично приемат неписани правила, спортна етика и култура, която по мое мнение, водят отбора ни към успеха, който имаме“, добави Александър Джорджевич.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Сърбия, Александър Джорджевич
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи