Асен Николов: Ние сме отбор, който може да победи всеки и да загуби от всеки


Асен Николов: Ние сме отбор, който може да победи всеки и да загуби от всеки
(Снимка: НБЛ)
19-04-2019 09:09 | nbl.basketball.bg

Наставникът на Академик Бултекс 99 Асен Николов нямаше как да не е доволен от успеха на тима си над Ямбол, запазил четвъртото място на пловдивчани в НБЛ, но имаше и забележки към своите.

 

"Доволен съм от победата, но не съм доволен, от начина, по който тръгнахме в мача. Явно си избираме мачове и не можем да бъдем пределно мотивирани във всички, което е неприемливо за мен. Защото ние сме отбор, който може да победи всеки, но може и да загуби от всеки," коментира той. "Не съм доволен и от това, че готвихме някои неща в защита, но не ги изпълнявахме достатъчно. Като цяло тежък мач, доволен от старанието на определени играчи, но можехме да играем и по-добре."

 

"Резултатите до момента ме задоволяват – на 4-то място сме и от нас зависи да го запазим. Продължаваме обаче да играем на приливи и отливи в определени мачове. За мен е важно да има постоянство, за да градим нещо нагоре. Така не зная какво да очаквам следващия мач и как ще подходим," каза Николов.

 

Младият гард на тима Мартин Сотиров добави: "Малко лошо започнахме, трябваше да играем по-силно в началото. Във втората част успяхме да направим по-голяма разлика и съумяхме да я задържим до края. В Пловдив и в Академик Бултекс 99 се чувствам супер, треньорът ме гласува доверие, искам да продължа да се развивам в този отбор."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Академик Бултекс 99, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи