Балкан прати полуфиналната серия в пети мач след 110 точки срещу Берое


Балкан прати полуфиналната серия в пети мач след 110 точки срещу Берое
(сн. balkan-basket.com)
13-05-2019 20:38 | Мария Маринова

Пети мач ще определи втория финалист в Националната баскетболна лига през този сезон. Балкан изравни полуфиналната серия с Берое на 2-2, след като в четвъртия мач в „Арена Ботевград“ се наложи над своя съперник със 110:91. Домакините поведоха от самото начало и нито веднъж не изпуснаха аванса си, въпреки че на няколко пъти гостите скъсяваха дистанцията.

 

Тимът на Небойша Видич отбеляза 15 тройки срещу 12 за опонента си, като най-сериозното му предимство бе в стрелбата от игра и при асистенциите.

 

Както в предния мач, освен феновете на домакините, да подкрепят отбора си бяха дошли и привърженици от Стара Загора. Любопитен факт е, че в залата имаше и система за видеоповторения за първи път в НБЛ, въпреки че не бе използвана в този двубой.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА

 

Две поредни тройки на Брандън Браун и Павлин Иванов дадоха начало на мача. Това даде импулс в играта на домакините и за по-малко от три минути те поведоха с 12:3 след отборна игра и натиск в подкошието, което принуди Любомир Минчев да вземе първото си прекъсване. Балкан обаче продължи да има невероятна успеваемост при стрелбата, като след първата част водеше с 31:18.

 

Въпреки лошото начало, Берое започна много уверено втория период. След серия от 13:4 тимът се доближи само на четири точки от своя съперник, но домакините бързо си върнаха двуцифрения аванс след добри изяви на Браун в нападение. Последваха сравнително оспорвани минути, а на почивката Балкан водеше с 56:47.

 

Началото на второто полувреме бе доста равностойно. След неубедителните първи 20 минути постепенно обаче Конър Франкамп се разигра и с негова помощ гостите стопиха пасива си само на 3 точки при 67:70. До края на частта обаче баскетболистите на Небойша Видич направиха серия от 15:6 и преди заключителната четвърт бяха напред с 85:73.

 

Забивка на Джеймс Уайт даде старт на последната част, но след нея Балкан вкара девет безответни точки и се откъсна в резултата. Домакините нижеха тройка след тройка, а след три поредни стрелби от далечно разстояние на Павлин Иванов поведоха със 103:81 при оставащи цели пет минути до края. Срещата не завърши Димитър Димитров за пет лични нарушения, но на практика в последните минути мачът се доиграваше.

 

Микейл Хопкинс бе най-резултатен за успеха с 22 точки, 8 борби и 7 асистенции. С 20 точки и 7 асистенции е Брандън Браун, 15 точки добави Павлин Иванов (пет тройки). С 12 е Павел Иванов, 11 има ЛаМаркъс Рийд, по 10 вкараха Мирко Мулалич (7 асистенции) и Димитър Димитров.

 

За Берое 15 точки има Конър Франкамп. По 12 отбелязаха Александър Янев, Пол Милър и Джеймс Уайт. С 11 е Тихомир Желев, а 10 има Станислав Ваклинов.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БАЛКАН - БЕРОЕ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2018/2019

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2018/2019

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2018/2019

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Балкан, Берое
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи