Любомир Минчев: Напрежението трябваше да бъде в противника, а не в нас


Любомир Минчев: Напрежението трябваше да бъде в противника, а не в нас
(сн. LAP.bg)
13-05-2019 21:42 | Мария Маринова

Старши треньорът на Берое Любомир Минчев отправи критики към показаното от неговия тим и най-вече от защитата при загубата от Балкан в четвъртия мач от полуфиналната серия.

 

„Първо поздравявам противника. Днес играха страхотно, имаха и ден, както и висок процент за две и три точки. Това е едната причина, а другата е в моя отбор и начина, по който играхме в защита“, заяви Минчев.

 

„Напрежението трябваше да бъде в противника, а не в нас. Явно ние сме били доста отпуснати. Няма само аз да си го обяснявам, нека и играчите да започнат малко да го правят. Не може да получим 56 точки през първото полувреме, 29 през третата част и ние да не сме в бонус, да получаваме кош след кош и да играем, без да се бием. Такава защита няма“, добави той.

 

Наставникът все пак бе доволен от това, че отборът му е изпълнил план минимум, като е спечелил поне единия мач в Ботевград. „Ще почиваме, ще гледаме записи. Каквото трябва, ще се направи. Това, което загубихме в Стара Загора, го върнахме. Днес обаче, когато противникът беше в по-тежка ситуация, не успяхме да го натиснем от началото“, заяви Минчев.

 

Той увери, че за момента всички в отбора са в добро състояние, въпреки че някои играчи имаха леки травми. „Никой не се оплаква. Поне засега не съм видял по време на мача“, завърши Минчев.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Берое, Любо Минчев
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи