Небойша Видич: Бяхме като великан, който се е събудил


Небойша Видич: Бяхме като великан, който се е събудил
(сн. LAP.bg)
13-05-2019 22:12 | Мария Маринова

Старши треньорът на Балкан Небойша Видич бе щастлив след убедителната победа срещу Берое, с която тимът му успя да изравни полуфиналната серия на 2-2. Според него отборът му е направил най-добрия си мач за сезона. Ето какво още каза наставникът след срещата днес:

 

„Който се е занимавал със спорт, знае, че в него винаги спадове и върхове. Много фактори могат да повлияят на твоето представяне. Може би това беше най-добрият ни мач този сезон. Играхме много добре. Във всяко нападение имахме нашата идея. Движехме добре топкатa и бяхме спокойни. Когато стреляш 60% от тройката, когато в края на третата част имаш две грешки, това е страхотно.

 

Миналата нощ гледах Портланд и Денвър. Мачът свърши като предишния ни мач, а те имаха почти една част повече, отколкото ние тук в Европа. Това ти показва колко добър е баскетболът. Това е моят четвърти сезон тук и не съм виждал това ниво на качество в българското първенство досега. Без да обвинявам никого, разбира се. Никога не съм виждал това в България. Този сезон може да го излъчите по Спортен клуб (б. р. сръбски спортен канал) или Евроспорт и хората ще се радват да го видят. Разбира се, за това нещо имаш нужда от двама човека. Не е само моят отбор, а и Берое, който е страхотен отбор също. По-широк анализ ще направя след последния мач, надявам се с усмивка.

 

Искам моите играчи да играят със същия фокус в петия мач в Стара Загора. Ние бяхме като великан, който се е събудил. Така изглеждаше моя отбор тази вече. Знаем колко важен е мачът. Не се нуждаем от специални мотивация. Те са победители със сигурност. Освен, че са добри играчи, те са и много умни хора. Берое също, затова ще бъде тежък мач. Призовавам всеки, който беше днес на мача, да ни последва.”

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Балкан, Небойша Видич
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи