Кметът на Шумен обеща нови екипи на местни баскетболисти


14-05-2019 15:33 | tvshumen.bg

Шуменските баскетболисти, спечелили ученическите игри за юноши 11-12 клас, бяха поздравени от кмета на града Любомир Христов. Той се срещна с тях и мажоретките от клуб „Ритмик“, завоювали престижни отличия на фестивала „Мадарски конник“. Като награда от името на Общината, градоначалникът обеща нови екипи на баскетболистите, а от мажоретките очаква предложения как да им помогне.

 

Той благодари на младите спортист и им пожела много нови бъдещи успехи. „Исках лично да изкажа благодарността на колегите от общината за това, което сътворихте на празника на Шумен. Нещо много хубаво и вярвам, че това ще стане традиция“, каза кметът.

 

Христов подчерта, че и  в бъдеще усилията на кметския екип ще бъдат насочени към подобряване на спортната инфраструктура. „Без спорта, без младите хора Шумен си губи значението на град. Ние можем да върнем младите хора, когато има такива условия за спорт, условия за работа и това се опитваме да правим“, добави още градоначалникът.


Капитанът на баскетболният тим на Природо-математическата гимназия „Нанчо Попович“ Виктор Серафимов заяви, че сред купите ще се нареди и топката от Мача на звездите, който се проведе в зала „Арена Шумен“.


„Искам да благодаря за този подарък, за тази награда, която спечелих.  Ще си окача на специално място в стаята ми“, каза той.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи