Перо Антич е новият президент на македонската федерация


Перо Антич е новият президент на македонската федерация
(сн. mkf.mk)
15-05-2019 15:29 | BGbasket.com

Бившият баскетболист на Лукойл Академик Перо Антич е новият президент на баскетболната федерация в Северна Македония. Той бе избран единодушно с 27 гласа по време на заседанието днес.


Въпреки че и спортният директор на федерацията Владимир Темелковски бе заявил, че ще се бори за мястото на досегашния президент Петър Наумовски, кандидатурата на Антич се е оказала единствена.

 

„Разбира се, че съм щастлив, но честно казано, малко ми е странна тази роля. Вече казах, че моята идея е да създам силен отбор от спортисти и хора от бизнеса и всички заедно да работим за баскетбола, за да се заговори отново с оптимизъм за нашия спорт. Има много приоритети: от развитието на младежкия баскетбол, до укрепването на лигата и завръщането на националния отбор, където искаме да бъдем - редовен участник в големите състезания“, каза при избирането си Антич. Освен в някои от най-силните европейски отбори, той за кратко се състезава и в НБА.

 

След смяната на името на държавата и по препоръка на Македонския олимпийски комитет, федерацията вече ще се казва „Баскетболна федерация на Северна Македония“.

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Перо Антич, Македония
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи