Балкан срази Берое в Стара Загора за втори пореден финал


Балкан срази Берое в Стара Загора за втори пореден финал
(Снимка: beroebasket.com)
16-05-2019 20:49 | BGbasket.com

Балкан се класира за финалите в Националната баскетболна лига за втора поредна година. Баскетболистите на Небойша Видич спечелиха решителния пети мач като гост на Берое с 81:65 и след като изоставаха с 1-2 в серията, стигнаха до пълен обрат.

 

Зала Общинска в Стара Загора се пукаше по шевовете от привърженици и на двата отбора, като имаше и много правостоящи. Феновете нито за миг не спряха да подкрепят своите любимци и създадоха невероятна атмосфера по време на целия мач.

 

В спор за място на финала победителите днес ще се изправят срещу Левски Лукойл, докато загубилите ще играят за третото място с Рилски спортист. И двете серии започват в началото на следващата седмица.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ БЕРОЕ - БАЛКАН

 

Двубоят започна с много високо темпо, като в началото играта вървеше кош за кош. Последваха силни минути за гостите, който вкараха осем безответни точки за 15:9. Отговорът на Берое обаче не закъсня и след силни изяви на Терънс Дженингс, домакините направиха серия от 9:0, като се възползваха от някои грешки на съперника. До края на частта Павлин Иванов върна един кош, с което намали изоставането на своя тим на 17:18.

 

Водени от Димитър Димитров, малко след началото на втория период вицешампионите отново поведоха за 27:20 след общо десет поредни точки. Баскетболистите на Любомир Минчев много бързо намалиха разликата само на точка, но нови силни изяви на гостите ги изведоха напред с осем. Тройка на Тихомир Желев оформи крайното 38:33 в полза на Балкан след първото полувреме.

 

Веднага след паузата гостите отбелязаха нови шест безответни точки, като за първи път поведоха с двуцифрен аванс. Подемът в играта им продължи и само четири минути след началото на полувремето те вече водеха с 53:38 – най-голямата разлика до момента. Берое бързо се съвзе от моментния спад в играта си и отвърна с нова серия от 9:0. Тимът от Ботевград обаче удържа аванса си, като преди заключителната четвърт водеше с 61:52.

 

В началото на последната част Балкан отново излезе напред с двуцифрен аванс, като не позволяваха на съперника да се доближи опасно близо. Няколко минути преди края за първи път в НБЛ реферите се използваха от опцията за видеоповторение, която бе въведена за първи път на предния мач в Ботевград.  До края Балкан поддържаше комфортен аванс и спечели мача.

 

Над всички за успеха бе Микейл Хопкинс със 17 точки и 12 борби. Силно включване с 15 точки и 6 борби направи Димитър Димитров, а с 11 точки и 5 асистенции се отчете Брандън Браун.

За Берое 14 точки вкара Конър Франкамп, който подаде и 5 асистенции. 12 точки и 7 борби записа Терънс Дженингс, а с по 11 точки се отчетоха Джеймс Уайт и Александър Янев.

 

Мария Маринова, пратеник на BGbasket.com в Стара Загора


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БЕРОЕ - БАЛКАН

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2018/2019

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2018/2019

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2018/2019

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Берое, Балкан
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи