Треньорите на финалистите в Евролигата мотивирани за още успехи


Треньорите на финалистите в Евролигата мотивирани за още успехи
(twitter.com/EuroLeague)
16-05-2019 18:13 | BGbasket.com

Треньорите на отборите, участници във Финалната четворка на Евролигата застанаха заедно пред медиите в очакване на полуфиналите. Мачовете утре, 17-и май противопоставят Фенербахче и Анадолу Ефес от 19 часа, а от 22 часа ЦСКА Москва и Реал Мадрид.

 

„Щастлив съм, че съм тук. Хората във Витория обичат баскетбола и заслужават това домакинство. Предстои ни полуфинал срещу отбор, който играе отличен баскетбол. Концентрирани сме върху този двубой”, сподели най-успешният треньор в европейския клубен баскетбол Желко Обрадович, който води Фенербахче и добави:

 

„Имаме двама баскетболисти, които със сигурност пропускат Финалната четворка – Жофри Ловерн и Джиджи Датоме. Ян Весели и Никола Калинич започнаха тренировки с отбора, но това също е риск. Не знаем как ще реагират в игрова обстановка. И двамата обаче са много мотивирани и искат да помогнат на отбора.”

 

Съперникът му в петък вечер – треньорът на Анадолу Ефес Ергин Атаман се изказа ласкаво за Фенербахче, но и отчете, че тимът е готов за следващата стъпка.

 

„Развълнувани сме, че сме във Финалната четворка. Отборът показа, че се забавлява с играта си и мисля, че подобрявахме нещо във всеки мач. Натрупахме увереност. Сега е време за следващата стъпка. Трябва да се изправим срещу най-добрият треньор в историята на Евролигата и най-добрият отбор този сезон. Ние обаче вярваме в себе си и ще се постараем да покажем най-доброто”, каза Атаман, а попитан какво биха направили в отбора при триумф в Евролигата, той заяви шеговито:

 

„В понеделник ще летим за Ибиса, ще празнуваме там и след това ще се върнем в Турция за плейофите.”

 

„Бих искал да има някаква тайна рецепта за успех, но няма такава. Всичко е само здрава работа и отдаденост. Наясно сме, че ни предстоят едни съвсем различни мачове от тези до момента през сезона”, пък коментира наставникът на ЦСКА Москва Димитрис Итудис.

 

„Знам, че се изправяме срещу един страхотен отбор, с отлични играчи и треньор. Получихме и някои критики в последно време, но това само може да ни донесе допълнителна мотивация”, добави гръцкият специалист.

 

Може би най-емоционален ще е петъчният ден за испанеца Пабло Ласо, който е начело на Реал Мадрид. 51-годишният Ласо е родом именно от Витория-Гастейс и не скри щастието си, че точно този град приема финалите тази година.

 

„Първо искам да подчертая, че това е един истински баскетболен град. Много хора тук обичат искрено отбора си и ще го подкрепят. Горд съм, че Финалната четворка на Евролигата е тук. Работихме много сериозно в последните месеци, за да стигне до тук”, заяви Пабло Ласо и добави:

 

„Опитът е важен, но не ти носи нищо, ако нямаш професионализъм, талант и умения. Знаем какво е да се играе във Финална четворка, но това няма да ни помогне, ако не го комбинираме с останалите необходими фактори за успех. Моят отбор е мотивиран на 100%.”

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Евролига, Желко Обрадович, Пабло Ласо, Димитрис Итудис, Ергин Атаман
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи