ПАО – Олимпиакос насрочен за понеделник, но въпросителните остават


ПАО – Олимпиакос насрочен за понеделник, но въпросителните остават
(instagram.com/olympiacosbc/)
17-05-2019 13:24 | BGbasket.com

Стартът на четвъртфиналния сблъсък между Панатинайкос и Олимпиакос в гръцкия баскетбол е насрочен за 20-и май, понеделник, но все още не е ясно ще има ли въобще подобен мач.

 

Хаосът в местното първенство продължава, въпреки очаквания старт на плейофите. Останалите три двойки от първия кръг на плейофите започват мачовете по между си в събота, 18-и май. Началото на плейофните мачове веднъж вече бе отложено заради скандалите, съпътстващи шампионата.

 

Другите двойки от четвъртфиналите са: АЕК – Холагрос, Промитеас Патра – ПАОК и Перистери – Ифистос Лимнос.

 

С най-голям интерес, разбира се, се очаква сбълсъкът Панатинайкос – Олимпиакос.

 

Вместо да донесе някаква яснота и крачка към консенсус поредното заседание на гръцката баскетболна лига остави нови въпросителни.

 

Ръководството на Олимпиакос поиска преиграване на всички мачове от последния кръг в редовния сезон и продължава да държи на изискването за чуждестранни съдии за двубоите с Панатинайкос. Нещо, което засега не среща съгласие.

 

Представителите на клуба, чийто екип носи българинът Александър Везенков, напуснаха предсрочно заседанието и обявиха, че обжалват взетите решения. Именно в понеделник се очаква отговор по жалбата на „червените”.

 

Заплахата за Олимпиакос отново е изхвърляне във втора дивизия, ако не се яви за мача с ПАО, което би било абсолютен куриоз и то в сезон, за който гръцката лига реши да няма изпадащи заради несправедливото подреждане, причинено от неявяването на Панатинайкос в последния кръг от редовния сезон.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Олимпиакос, Панатинайкос, Гърция
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи