Реал - ЦСКА в полуфинал на Евролигата, рунд 2


Реал - ЦСКА в полуфинал на Евролигата, рунд 2
17-05-2019 14:31 | BGbasket.com

Тази вечер започва финалната четворка в Евролигата, а от 22:00 часа българско време Реал Мадрид и ЦСКА Москва ще се срещнат в полуфинал на Евролигата за втора поредна година. Реал взе чиста победа в плейофната серия срещу Панатинайкос, а ЦСКА взе две поредни победи като гост срещу Саски Баскония, за да стигне до 16-ата си финална четворка за 17 години. Още две победи на руския гранд биха му донесли общо осма титла в Евролигата.

 

И двата отбора имат широки състави и едва ли ще се стигне до конкретно единоборство на терена, но е ясно, че Серхио Родригес ще бъде пределно мотивиран срещу бившия си отбор. Той трябва да използва опита, креативността и стрелбата си срещу Серхио Люл, който го познава много добре от шестте им сезона като съотборници. Люл от своя страна трябва да се възползва от експлозивността си срещу Родригес. Миналия сезон в полуфинала Люл отбеляза 16 точки, а Родригес бе ограничен едва до 5.

 

20 играчи от миналогодишния полуфинал между отборите все още са с отборите си. ЦСКА е с деветима играчи от миналата година, а Реал е с почти същия състав, с едно очевидно изключение – Лука Дончич.

 

По-рано през сезона ЦСКА победи Реал два пъти. Въпреки че Реал е най-добрият отбор по борби за сезона, московчани взеха повече отскочили топки и в двете срещи. Тази агресивност ще бъде ключова за ЦСКА в полуфинала, като тя може да наруши ритъма на мадридчани. ЦСКА трябва да движи нападенията си чрез Хигинс, Родригес и Нандо дьо Коло.

 

От другата страна Реал неслучайно има най-много борби в защита и асистенции за сезона. Тимът има ръстово превъзходство под коша с Валтер Тавареш и Антъни Рандълф. Джефри Тейлър и Факундо Кампацо ще имат ключова роля срещу Клайбърн и Родригес. Реал трябва да се възползва от възможностите си в нападение, особено ако играта тръгне за някой от стрелците му – Люл, Джейси Керъл, Руди Фернандес.


ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ЕВРОЛИГАТА, СЕЗОН 2018/2019

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОЛИГАТА, СЕЗОН 2018/2019

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОЛИГАТА, СЕЗОН 2018/2019

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ЦСКА Москва, Реал Мадрид, Евролига
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи